Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Κιλκίς: Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια κατά της ακρίβειας

Κάλεσμα της Σύσκεψης Σωματείων και Φορέων νομού Κιλκίς
Όλοι και Όλες στο Συλλαλητήριο Κατά της Ακρίβειας, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 6.00 μμ.
Οι εργαζόμενοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass.

Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης μας. Γιατί η απληρωσιά, η εποχική εργασία, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα στον νομό μας, οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων, όπως αυτές στην Alumil και την Pyramis, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικών ελπίδων, που μόνο αποτέλεσμα θα έχει το να κερδίσουν κι άλλο χρόνο τα αφεντικά, να εξαπολύσουν νέα, ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης στους επαγγελματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες που από τη μία βιώνουν τις τεράστιες αυξήσεις του κόστους παραγωγής και από την άλλη τις χαμηλές τιμές με τις οποίες οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα τους.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Είναι ώρα, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, για αγαθά-είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα φθηνά για τον λαό

Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε:

· Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

· Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.

· Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.

· Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την συμμετοχή όλων στην απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 9/11 στις 10:30π.μ στην Πλατεία Ειρήνης

Εργαζόμενοι στο Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Κ.Μακεδονίας, Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Κ.Μακεδονίας, Κλαδικό Σωματείο Τύπου-Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς, Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς(ΟΓΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.