Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Συλλήψεις ατόμων για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Συλλήψεις ατόμων για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
Στη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε ενέχονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες προχθές (04-11-2022) συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 28χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή Χαριλάου.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος πλησίασε 84χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος συνεργείου και επισκεύασε το αυτοκίνητο του ανιψιού της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Για να γίνει πιστευτός έδωσε στην ηλικιωμένη το κινητό του προκειμένου να μιλήσει με άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ανιψιός της.

Ακολούθως, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην ίδια περιοχή, όπου η παθούσα πραγματοποίησε χρηματικές αναλήψεις και παρέδωσε στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Καλαμαριάς, 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος από αρχές του έτους, μαζί με συνεργό του, επισκέπτονταν την οικία 85χρονου, όπου διαμένει με τη σύζυγό του και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας τους κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου, με το πρόσχημα ότι τους οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και για την αποφυγή παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος των πολιτών, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρατίθενται οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, καθώς και συνήθεις τρόποι δράσεις των επιτηδείων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.