Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

@@@@ Καπαμά

Της Παναγίτσας Μιχαήλου

Έτσι που λέτε. Τα γεγονότα μας προλαβαίνουν, οι εξελίξεις μας προσπερνούν, και το συμπέρασμα είναι ένα. Δεν πάμε καθόλου καλά.

Ένα τεράστιο Predator, πλανιεται πάνω από την Ελλάδα. Ο παρακολουθήσας του παρακολουθησαντος,σε μια παρωδία κατασκοπευτικού φίλμ, που κυνηγάει αόρατους εχθρούς πρωτού διαταράξουν την ισορροπία του συστήματος, και που στο τέλος, καταλήγουν να παρακολουθούνται μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα οι τιμές στα βασικά αγαθά στο σούπερ μάρκετ απογειώνονται με πρωτοφανή ταχύτητα. Για όλα φταίει ο πόλεμος; Που ακριβώς γεννιέται η ακρίβεια; Στα σούπερ μάρκετ ή στα καρτέλ που επιβάλλουν τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα;

Οι κυβερνώντες μάλλον νομίζουν πως έχουν να κάνουν με ηλίθιους που ξεγελιουνται, μ' έναν ωμό εμπαιγμό για το καλάθι του νοικοκυριού.

Ένα ξεκάθαρο και θρασυτατο δούλεμα, που υποβαθμίζει τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού,στο επίπεδο των προσφορών που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ.

Για ν' ακολουθήσει η επιταγή ακρίβειας που για να την πάρεις πρέπει να λιμοκτονείς η να είσαι άνεργος μέχρι 24 μήνες να μην παίρνεις άλλο επίδομα, και το εισόδημα σου, να μην ξεπερνάει τα 9600 ευρώ.

Δηλαδή όλοι οι πάνω από 24 μήνες άνεργοι έχουν μυστικά μαύρα έσοδα σύμφωνα με τη λογική του κράτους.

Στη λεζάντα του σκίτσου μιας εφημερίδας, διάβασα κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Μετά από το καλάθι του νοικοκυριού, κάντε κάτι και για το πορτοφόλι του νοικοκυριού. Γιατί όσο οι μισθοί μένουνε στάσιμοι, όλα τα μπαλώματα το πρόβλημα δεν το λύνουν. Το κουκουλωνουν και τα επιδόματα, επιστρέφουν στις τσέπες όλων όσων θησαυριζουν από αυτή την κατάσταση.

Κατά τα άλλα, στην υπόθεση Πάτση, όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να μπαλωσουν τα αμπάλωτα.

Διότι μια κυβέρνηση που δεν είχε καταλάβει τίποτα στην υπόθεση Λιγνάδη, στην υπόθεση των υποκλοπών,στην υπόθεση Πάτση, είναι και ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Κι εμείς δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.

Μέχρι να γίνει όμως ξεχνιόμαστε ως ηδονοβλεψίες, κι ωτακουστές στην υπόθεση του Κολωνού, κι όλες τις άλλες υποθέσεις που ζεχνουν απ' την σαπίλα της κοινωνίας, ενώ παράλληλα ως στρουθοκάμηλοι χώνουμε στην άμμο το κεφάλι για να μην δούμε την πραγματικότητα που δε μας βολεύει συνεχίζοντας τις οσφυοκαμψιες στον κομματάρχη.

Κι όσο για το αλαλούμ των ημερών, μια είναι η ατάκα που μπορεί να το χαρακτηρίσει. Αυτή του συμπαθεστατου ηλικιωμένου όταν ερωτήθηκε πως είδε τις τιμές των προϊόντων απ' το καλάθι του νοικοκυριού.

@@@ια καπαμά!

6 σχόλια:

  1. Υπάρχει λύση η κατάργηση της ακρίβειας με ένα νόμο και ένα άρθρο.το έχουμε δει το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα εξυπνακιστικα μεσιέ δεν το λύνουν το πρόβλημα.. Όταν είχαμε Αλέξη κρινόταν ο Αλέξης..
      Ο Κυριάκος όμως εξελέγη με σλόγκαν τη βοήθεια στη μεσαία τάξη και κοντεύει να την εξαφανίσει από την ακρίβεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά..Την μετέτρεψε σε επαίτη των κρατικών επιδομάτων και υπηρετεί όλους όσους κερδοσκοπούν με πρόσχημα τον πόλεμο

      Διαγραφή
    2. Ναι μόνο που ο Κυριάκος δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια όπως κάποιος άλλος που θα έσκιζε τα μνημόνια και έσκισε το λαό στους φόρους,τους λαθρομετανάστες.επισης το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ για εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι αναιδεια.

      Διαγραφή
  2. Το λάθος που κάνουν τα κόμματα εξουσίας είναι που μετατρέπουν την κριτική,σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους και σε κατινοκαβγα με αλληλοριψη ευθυνών για το ποιος τα έκανε σαλάτα περισσότερο..κι έτσι συμπεράσματα δε βγαίνει και η ζωή συνεχίζεται.. Για την ώρα έχουμε Κυριάκο και κρίνουμε Κυριάκο.Με ρήτρες αναπροσαρμογής, πρωτοφανή ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ και την ενέργεια, διεφθαρμένη δικαιοσύνη που αποφυλακίζει επιλεκτικά Λιγναδηδες..Επισυνδεσεις παρακολουθησεις.. υποκλοπές και Πατσηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου θυμίσω επίσης Παππάδες.Πρεσπες.νομο κατρουγκαλου,λαθρομετανάστες, cappital control ,ουαο Γιάννη.θες και άλλα.;

      Διαγραφή
  3. Θα μας σώσουν σύντομα = Αλέξης + ΓιάΝης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.