Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 6/11/2022, 4:17 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (5 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 378 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη προχθές (4 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 48 φιάλες με συνολικά 14,4 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο αρμόδιο τελωνείο. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη προχθές (4 Νοεμβρίου 2022) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο τριήμερο διέρρηξε 2 καταστήματα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 300 ευρώ και προϊόντα αξίας 60 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2022 σε περιοχή της Πιερίας, διέρρηξε σταθμευμένο όχημα, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, μία ηλεκτρονική συσκευή, τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα. 

Στη συνέχεια με μία από τις κλεμμένες κάρτες πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού 603 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει επίσης ανάληψη χρηματικού ποσού 803 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Κατασχέθηκε ένα όχημα ιδιοκτησίας του που χρησιμοποίησε, καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο που βρέθηκε μέσα στο όχημα.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο 48ωρο, διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού κατά την διάρκεια των οποίων:Συνελήφθησαν (5) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ισάριθμα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της πόλης εξέπεμπαν μουσική (με χρήση στερεοφωνικών συγκροτημάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζωντανής μουσικής, κατά περίπτωση) με ενισχυτές, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.Βεβαιώθηκαν συνολικά (11) παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στην τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε μεταξύ άλλων σε διάφορες περιοχές της πόλης:(9) άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 21χρονου ημεδαπού, απογευματινές ώρες χθες (05-11-2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή.

· (1) άτομο για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις – Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην περιοχή της Τούμπας κατελήφθη να κατέχει και να κάνει χρήση συσκευής – δείκτη laser, η οποία εξέπεμπε ακτίνα πράσινου χρώματος με στόχο αγωνιζόμενους αθλητές, διαιτητές και προπονητές

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.