Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 12/11/2022, 2:40 μ.μ.

Σχηματισμός δικογραφίας για ναρκωτικά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 2 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώροαποθήκης,

ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 138 γραμμαρίων,

476 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά και

εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρες, θερμόμετρο κ.α.)


Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της27ης Οκτωβρίου 2022 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από όχημαημεδαπής, μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα και στη συνέχεια διέφυγε με όχημα που οδηγούσε συνεργός του.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2022 σε περιοχή της Πέλλας, ενεργώντας μαζί με συνεργό του και χρησιμοποιώντας όχημα, αφαίρεσαν από οικία και επιχείρηση, 38 παλέτες συνολικής αξίας 600 ευρώ.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Φεβρουάριο του 2022, παραβίασε οικία ημεδαπού στις Σέρρες και αφαίρεσε χαλκοσωλήνες αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (11 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, 4 ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, εισήλθαν σε δύο καταστήματα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν προϊόντα συνολικής αξίας 350 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 2 έως 7 Νοεμβρίου 2022, με το πρόσχημα παραγγελίας εμπορεύματος από επιχείρηση, απέσπασε προϊόντα συνολικής αξίας 6.294 ευρώ, χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 3.678 έλεγχοι οχημάτων και 4.487 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

- 4 άτομα για κλοπές,
4 άτομα για ναρκωτικά,
2 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις και
3 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

- 2 δενδρύλλια κάνναβης,
138 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
476 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,
5 ναρκωτικά δισκία,
1 ηλεκτρονική ζυγαριά και
εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Επίσης στο πλαίσιο των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 1.169 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 40 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι δράσεις αυτές, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 42χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανθρωποκτονία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πρωινές ώρες της 28-10-2022, σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι διαπληκτίστηκαν για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές και στη συνέχεια ο δράστης με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισε θανάσιμα τον 42χρονο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 25χρονος άντρας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά ατόμων τα οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες χθες (11-11-2022), στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα στο ύψος των διοδίων Ανάληψης και προσπάθησε να διαφύγει. Έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 25χρονος άντρας, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, τρείς εκ των οποίων εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών.

Προανάκριση διενεργείται από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (20) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι (20) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν: 

(1) άτομο για ληστεία. Πρόκειται για 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος, ξημερώματα χθες, αφού εισήλθε σε ξενοδοχείο, με απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από τον υπάλληλο υποδοχής.

(2) άτομα για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

(7) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

(2) άτομα διότι κατείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα.

(2) άτομα , υπεύθυνους ισάριθμων καταστημάτων, για ηχορύπανση.

(6) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που υποστηρίζεται από εντατικές πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, επιλαμβάνεται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της ομάδας Παρεμπορίου πραγματοποίησαν εξόρμηση στις περιοχές Σταυρούπολης, Μετεώρων και Πυλαίας, ενώ ταυτόχρονα αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών εξόρμησαν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα, προσωπικό του ειδικού Συνεργείου Ελέγχων Καταστημάτων και του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης πραγματοποίησαν ελέγχους στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων: 

Ελέγχθηκαν συνολικά (156) άτομα

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (21) καταστήματα

Ελέγχθηκαν (4) οχήματα

Συνελήφθησαν (2) άτομα για παρεμπόριο

Βεβαιώθηκαν παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και δύο πρόστιμα για παρεμπόριο.

Πέραν των προαναφερόμενων εξορμήσεων αμιγώς αστυνομικού χαρακτήρα, αστυνομικοί Συνεργείου Ελέγχων Covid συνέδραμαν σε ελέγχους κλιμακίου υπαλλήλων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συνέπεια και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (11-11-2022), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (123) άτομα και (4) οχήματα

Προσήχθησαν (25) αλλοδαποί και

Συνελήφθησαν (6) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων συνέλαβαν 47χρονο ημεδαπό καθώς διαπίστωσαν την εμπλοκή του σε «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, προχώρησαν, πρωινές ώρες χθες (11-11-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα , από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 47χρονος άντρας είχε αναρτήσει τουλάχιστον έντεκα (11) αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι τον εξοπλισμό αυτό προμηθευόταν από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(33) συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων,

(18) μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (φορητοί δίσκοι, εσωτερικοί δίσκοι και usb),

Πιστόλι κρότου και φυσίγγια που κατείχε ο 50χρονος συλληφθείς,

(18) τραπεζικές κάρτες,

Συσκευασίες πακέτων σύνδεσης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης SD,

Χρηματικό ποσό (28.665) ευρώ και

(8) κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τον Μάρτιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ο 47χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από (45) δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε (147.000) ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται η πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών), ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.