Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Γνωρίζουμε τον κόσμο των Τεχνών στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η θεματική μας ενότητα γι' αυτήν την εβδομάδα ακούει στο όνομα "Τέχνες". Η πρώτη τέχνη με την οποία ήρθαμε σε επαφή ήταν ο κινηματογράφος. Έτσι την ώρα του θεατρικού παιχνιδιού μετατρέψαμε το ΚΔΑΠ μας σε αίθουσα κινηματογράφου. Τα παιδιά μας μόνα τους έφτιαξαν την αίθουσα όπως ήθελαν.

Στη συνέχεια μοιράσαμε ρόλους για το ταμείο και το κυλικείο. Περάσαμε από το ταμείο πήραμε το εισιτήριό μας και από το κυλικείο το σνακ-ποπ κορν μας και προχωρήσαμε στην αίθουσα, βρήκαμε την θέση μας με τη βοήθεια της ταξιθέτριας και παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους "Η μαγεία της ανάγνωσης". Ένα διαφορετικό μάθημα ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis, μαθαίνοντας πώς συμπεριφερόμαστε σωστά στο σινεμά.

Μιας και το θέμα της εβδομάδας μας είναι οι Τέχνες, την ώρα των εικαστικών συζητήσαμε για την 7η τέχνη, τον κινηματογράφο. Έπειτα, μιλήσαμε για την κλακέτα του σκηνοθέτη και φτιάξαμε ο καθένας τη δική του κλακέτα. Κόψαμε, κολλήσαμε και σχεδιάσαμε κι έτοιμη η κατασκευή μας.

Ένα διαφορετικό μάθημα μαγειρικής ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis! Οι μικροί σεφ ανέλαβαν τα ηνία κι έγιναν σούπερ σεφ και οι κυρίες ήταν οι βοηθοί. Μπήκαν στην κουζίνα και διαβάζοντας τη συνταγή συγκέντρωσαν τα υλικά. Στη συνέχεια η μεγαλύτεροι της παρέας μας, βοηθούσαν τους μικρότερους και ομαδικά εκτέλεσαν τη συνταγή. Τρίψανε τα μήλα, ανακάτεψαν το γάλα με τη μαγιά και το ανάμειξαν με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Έγινε μια εύπλαστη ζύμη κι έπειτα αφού τη μοιράσανε το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του ρολάκι κανέλας με μήλο. Σε λίγο χρόνο ήταν έτοιμα και η δομή μας μοσχομύριζε και τα παιδιά μας ήταν ενθουσιασμένα καθώς είχαν τον κύριο ρόλο.

Η καθιερωμένη fimoκατασκευή κι αυτής της εβδομάδας ολοκληρώθηκε! Οι μικροί μας καλλιτέχνες με τη βοήθεια της κυρίας άνοιξαν τα πολύχρωμα fimo και ξεκίνησαν να τα πλάθουν. Το εγχείρημα αυτού του μαθήματος; Ένα καδράκι με το όνομα του κάθε μικρού καλλιτέχνη! Αφού έκοψαν με τα κουπάτ τα γράμματα τους ονόματος, στη συνέχεια το διακόσμησαν με λουλουδάκια κι αστεράκια. Η χειροποίητη δημιουργία μας μας ενθουσίασε και ανυπομονούμε για το επόμενο μάθημα! Συνεχίζοντας τη θεματική μας ενότητα "Τέχνες", 
 μιλήσαμε για τη ζωγραφική, που αποτελεί την 3η καλή τέχνη και τα είδη της . Συγκεκριμένα, σχεδιάσαμε ψηλά κτήρια με την οπτική του βάθους και τους ύψους , δηλαδή πώς φαίνονται όταν κοιτάμε από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια κάποια έργα τα χρωματίσαμε ενώ κάποια άλλα έμειναν άχρωμα.

Έφτασε και πάλι η ώρα για τις μαζορέτες. Όπως κάθε φορά, ξεκινήσαμε με το ζέσταμά μας, εξασκηθήκαμε σε συγκεκριμένες ασκήσεις ευλυγισίας και ισορροπίας και τέλος πήραμε τα αστραφτερά μας πομ πομ και ξεκινήσαμε τη χορογραφία μας προσθέτοντας καινούρια βήματα.

Στο ΚΔΑΠ Κinesis το αγαπημένο μάθημα των παιδιών το οποίο ακούει στο όνομα «Φτιάξ’ το μόνο σου». Έτσι λοιπόν, σήμερα κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο ντέφι, καθώς το θέμα μας είναι οι Τέχνες. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τη μουσική και τις οικογένειες μουσικών οργάνων. Αρχικά, σχεδιάσαμε και κόψαμε το ντέφι. Στη συνέχεια, κολλήσαμε και στολίσαμε τα κουδουνάκια! Τέλος, τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμένα με το αποτέλεσμα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το μάθημα.

Στην ώρα των εικαστικών οι μικροί καλλιτέχνες έφτιαξαν ένα Θέατρο Σκιών με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη, την Αγλαία, τον Μορφονιό και τους υπόλοιπους φίλους τους, εφόσον η θεματική μας ενότητα αφορά στις Τέχνες! Οι μικροί μας καλλιτέχνες σχεδίασαν, έκοψαν και χρωμάτισαν διάφορα κομμάτια και τα κόλλησαν και σιγά σιγά η κατασκευή μας πήρε μορφή.

Σειρά είχε το μάθημα «Πειραματίζομαι» και οι μικροί μας επιστήμονες ανακάλυψαν την μαγεία των χρωμάτων ζαχαροπλαστικής! Αναμείξαμε νερό με λάδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής, σόδα με ξύδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε! Τέλος, "ζωγραφίσαμε" στο γάλα με την βοήθεια των χρωμάτων και του υγρού για τα πιάτα.

Η δημιουργική μας εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, ταξιδεύοντας στον κόσμο των Τεχνών και μαθαίνοντας γι’ αυτές! Να έχετε ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο κι εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.