Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ερώτη Γ. Φραγγίδη με θέμα «Αντίδραση Παθολόγων σε ενδεχόμενες «ποινές» για τη μη εγγραφή τους στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού»

Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπεύθυνος τομέα υγείας και βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, με θέμα «Αντίδραση Παθολόγων σε ενδεχόμενες «ποινές» για τη μη εγγραφή τους στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού».

Η ερώτηση

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας σας απέστειλε επιστολή (10/10/2022), επικαλούμενη παρέμβασή σας σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με το θεσμό του προσωπικού γιατρού, που οργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας. Σύμφωνα με την επιστολή, κατά την τοποθέτησή σας αφήσατε να εννοηθεί ότι ηεγγραφή τους στο σύστημα ως Προσωπικών Γιατρών θα αποτελεί προϋπόθεση για την πρόσβασή τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στην έκδοση παραπεμπτικών.

Οι παθολόγοι αντιδρούν έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χαρακτηρίζοντας αναφαίρετο δικαίωμα την πρόσβασή τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στην παραπομπή για εξετάσεις, το οποίο κατακτήθηκε προ δεκαετίας και δεν αμφισβητείται. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η φαρμακευτική κάλυψη αποτελεί δικαίωμα των πολιτών, για την οποία εξάλλου καταβάλλουν μηνιαίες εισφορές προς τον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:Αληθεύει ότι στην τοποθέτησή σας κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας διαδικτυακής εκδήλωσης αφήσατε υπόνοιες για σύνδεση του δικαιώματος των γιατρών για ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπομπή σε εξετάσεις με την εγγραφή τουςστο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού; Είναι στις προθέσεις σας να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο;

Σκοπεύετε, αντι για ποινές, να δώσετε επιπλέον κίνητρα, προκειμένου να προσελκύσετε περισσότερους γιατρούς να εγγραφούνστον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.