Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στον κόσμο των ζώων και στο διάστημα

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με τα ζωάκια καθώς στις 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αλλά και με το διάστημα και τους πλανήτες καθώς το διάστημα 4-10 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος.

Ξεκινήσαμε με τη ζωγραφική χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τεχνική, αυτή της ζάχαρης με τις τέμπερες, για να βάψουμε το παγώνι μας. Βάλαμε άσπρη κόλλα στο σχέδιο μας, πασπαλίσαμε ζάχαρη και αφού στέγνωσε το χρωματίσαμε με τέμπερες.

Στο μάθημα των εικαστικών οι μικροί μας καλλιτέχνες δημιούργησαν μια κατασκευή αφιερωμένη στα ζώα. Σχεδιάσαμε και κόψαμε τα κομμάτια μιας γάτας και τα κολλήσαμε. Η κατασκευή μας είχε μία έκπληξη…τα μάτια της γατούλας μετακινούνταν δεξιά κι αριστερά.

Ακόμη, την ώρα του "Eco News" στο ΚΔΑΠ Kinesis μάθαμε για τον Αρκτούρο και για την προστασία των λύκων. Ενημερωθήκαμε για το πού και πώς ζουν, πώς τρέφονται και από πού προέρχονται. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους "Το δώρο" και συζητήσαμε το μήνυμα που μας περνάει και για την αγάπη που μπορεί να δώσει ένα κατοικίδιο ζώο στον άνθρωπο.

Καθώς η 4η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, δε θα γινόταν να μην αφιερώσουμε και το μάθημα μαγειρικής σε αυτήν. Αφού, λοιπόν, συζητήσαμε για το αν έχουμε κατοικίδια και πώς πρέπει να φερόμαστε στα ζώα γενικά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς και σε σχήμα πεταλούδας . Η καρδιά για την αγάπη μας προς τα ζώα και η πεταλούδα σαν επιλογή ενός ασυνήθιστου κατοικίδιου που θα θέλαμε να είχαμε! Αναμείξαμε, ζυμώσαμε, ψήσαμε και γευτήκαμε.

Το αγαπημένο μας μάθημα της fimoκατασκευής ολοκληρώθηκε! Το προήγουμενο μάθημα ήταν αφιερωμένο στον παππού, έτσι τώρα είχε σειρά η γιαγιά. Ανοίξαμε τα fimo μας και πιάσαμε δουλειά! Με τη βοήθεια της κυρίας μας ξεκινήσαμε βήμα βήμα και η καρφίτσα μας άρχισε να παίρνει μορφή. Αφού κάναμε και τις λεπτομέρειες, ακολουθήσε το καθιερωμένο ψήσιμο και σύντομα το δώρο για τη γιαγιά μας ήταν έτοιμο.

Κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου είναι η εβδομάδα διαστήματος, στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα του "Φτιαξ' το μόνος σου" θυμηθήκαμε τους πλανήτες και μάθαμε για τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη, τον Νηλ Άρμοστρονγκ και το Απόλλων 11. Έπειτα, φτιάξαμε το δικό μας πλανητικό επιτραπέζιο· βάψαμε, κόψαμε , κολλήσαμε κι έτοιμοι να ξεκινήσουμε το διαστημικό παιχνίδι.

Σε συνεχεία του θέματός μας που ήταν το διάστημα, μιλήσαμε με τα παιδιά για τις τροφές που τρώνε οι αστροναύτες στο διάστημα . Έπειτα παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο και τέλος τσεκάραμε τις γνώσεις μας με ένα σταυρόλεξο.

Αφού ανακεφαλαιώσαμε ό, τι μάθαμε για το ηλιακό μας σύστημα, το αποτυπώσαμε σε τρισδιάστατη μακέτα. Κόψαμε ένα κομμάτι μαύρο χαρτόνι, χρωματίσαμε μπάλες από φελιζόλ που αποτέλεσαν τους πλανήτες, κόψαμε αστεράκια κι έπειτα τα συνθέσαμε και φτιάξαμε το δικό μας πλανητικό σύστημα να διακοσμεί τη δομή μας.

Η εβδομάδα μας έφτασε στο τέλος της έχοντας μάθει καινούρια πράγματα. Να έχετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο και αναμένουμε για τις καινούριες μας δραστηριότητες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.