Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Αξιοπρέπεια ξανά στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Η ανάγκη να επανέλθουν και πάλι εξ ' ολοκλήρου οι δημοκρατικές διαδικασίες στα Δημοτικά και στα Περιφερειακά Συμβούλια είναι επιτακτική.Η βούληση των πολιτών δεν χωρίζεται σε κατηγορίες και η φωνή των εκπροσώπων των αντιπολιτεύσεων πρέπει να ακούγονται.

Δεν έχουν περάσει πάρα λίγοι μήνες από τότε που η κυβέρνηση αφαίρεσε την δυνατότητα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να θέτουν έκτακτα ζήτημα προς συζήτηση.Τώρα, με τις εκλογές να μεσολαβούν 12 μήνες ακριβώς να αναλογιστούν όλοι την αξία της Αυτοδιοίκησης, με σεβασμό στην βούληση των πολιτών.

Παράλληλα σε δημοσιονομικό επίπεδο η κυβέρνηση οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική ασφυξία με την εικόνα να είναι πραγματικά θλιβερή.

Οι αριθμοί που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού μιλούν από μόνοι τους με έλλειμμα 246 εκατομμύρια για το 2022 και 105 εκατομμύρια για το 2023.Όλα αυτά στο πλαίσιο μια άνευ προηγούμενου ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.


Το έλλειμμα δεκάδων εκατομμυρίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγεί στην απαξίωση και στο έλλειμμα υπηρεσιών και στήριξης στους πολίτες, στις πόλεις και τα χωριά μας.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας σταθερός και διαχρονικός Πυλώνας των τοπικών κοινωνιών και όχι πεδίο μικροκομματικών παιχνιδιών.

1 σχόλιο:

  1. Στην πόλη τι θα κάνετε; Μονο θα μιλάτε; Το κέντρο και η αριστερά θα έχετε υποψήφιο ή θα συνεργαστείτε με τους τωρινούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.