Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Προχώρησε η επαναλειτουργία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, η σύσκεψη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου Κιλκίς, την οποία συγκάλεσε το ΔΣ του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και συμμετείχε σημαντικός αριθμός εκπροσώπων Συλλόγων, αποφασίστηκε να προχωρήσει η επαναλειτουργία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κιλκίς, όπου τη διαδικασία ανέλαβε να προχωρήσει 7μελής επιτροπή από εκπροσώπους των Συλλόγων.

Στη σύσκεψη, επίσης, συζητήθηκαν τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και σήμερα, ειδικά σε τμήματα ένταξης, παράλληλης στήριξης, εκπαιδευτικούς μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, μαθημάτων που όπως εκτίμησαν οι ίδιοι οι γονείς έχουν μεγάλη σημασία για την ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών τους.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με τη στέγαση και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε υπάρχουν σήμερα στο Κιλκίς σχολεία με επικίνδυνες αυλές, λυόμενες αίθουσες, υπόγειες αίθουσες, ακόμα κι αίθουσες «τυφλές», ενώ σοβαρά ερωτήματα τέθηκαν σε σχέση με την αντισεισμική και αντιπυρική προστασία των σχολείων. 

Ένα ακόμα θέμα που «καίει» τους γονείς έχει να κάνει με το ότι οι γονείς βάζουν κάθε χρόνο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, έξοδα τα οποία έχει την υποχρέωση η ίδια η πολιτεία και ο δήμος να καλύπτει, αλλά τα «φορτώνουν» στους Συλλόγους Γονέων.

Επισημάνθηκαν ακόμα ζητήματα σε σχέση με τις σχολικές μεταφορές, όπου ακόμα υπάρχουν παιδιά για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το

σχολείο. Ταυτόχρονα επισημάνθηκαν και θέματα σχετικά με το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς και το ότι δεν υπάρχει στήριξη στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.

Τέλος, στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν στα νέα δεδομένα της εποχής μας και σχετίζονται με την προσκόλληση των παιδιών και των εφήβων με τα βιντεοπαιχνίδια, τα κινητά κ.α αλλά και με εθισμούς (αλκοόλ, ναρκωτικά).

Με βάση αυτά αποφασίστηκε, η επιτροπή που συγκροτήθηκε, να προετοιμάσει εκδήλωση για τα προαναφερθέντα ζητήματα στο επόμενο διάστημα, αλλά και να έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.