Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Κορυφώθηκε με επιτυχία η 3η δράση πολιτισμού σε χώρους πρασίνου "ΑγκαλιάΖουμε το Κόδρα"

Δελτίο τύπου Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα γέμισε με εκατοντάδες χαμόγελα! Γονείς και παιδιά «Αγκάλιασαν το Κόδρα», αγκάλιασαν την 3η Δράση Πολιτισμού σε χώρους πρασίνου και ήρθαν με την καλύτερή τους διάθεση να απολαύσουν τη φύση, να περάσουν μία όμορφη Κυριακάτικη ημέρα και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μας.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, η προσέλευση των κατοίκων της Καλαμαριάς - και όχι μόνο - στον ευρύτερο χώρο του παλιού Διοικητηρίου ήταν πραγματικά συγκινητική. Η συνεργασία όλων των φορέων, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη διοργάνωση, από την προετοιμασία μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης, συνέβαλε στη μεγάλη επιτυχία της.

Αναρίθμητες παιδικές ζωγραφιές, γεμάτες πράσινο και χρώμα, για την Καλαμαριά που θα ήθελαν να ζουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, στόλισαν την έκθεση ζωγραφικής, με φόντο το καταπράσινο τοπίο του Κόδρα. Και άλλες τόσες δημιουργήθηκαν εκεί, στο εργαστήρι εικαστικών, εμπλουτίζοντας συνεχώς την έκθεση. «Θέλουμε περισσότερο πράσινο» φώναζαν οι ζωγραφιές των παιδιών, ενώ με τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τους, ζωγράφισαν τα γράμματα από τη φράση που μας ένωσε: Αγκαλιάζω το Κόδρα.

Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά στη συμβολική δενδροφύτευση και έδωσαν χρώμα και ζωή στο τοπίο φυτεύοντας ελιές, κερασιές, δαμασκηνιές, πλατάνια κ.α. Έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο κυνήγι θησαυρού αναζητώντας τα κομμάτια του παζλ σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου, για να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό. Ετοίμασαν «στο φτερό» μια θεατρική παράσταση, μεταμορφώθηκαν και την παρουσίασαν σε μικρούς και μεγάλους! Χόρεψαν με κέφι και έπαιξαν με την ψυχή τους με την animater με το πολύχρωμο αερόστατο, μουσικοκινητικά παιχνίδια, τσουβαλοδρομίες και πολλά άλλα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε ο Αρχαιολογικός περίπατος, που πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Αρχαιολογίας κα Ελένη Μανακίδου, ένα υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν και στη μακρινή ιστορία αυτού του τόπου, που ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια. Σε ζωηρή συζήτηση

εξελίχθηκε και ο Ιστορικός περίπατος, με ξεναγό τον Ιστορικό και συλλέκτη κ. Σάββα Δεμερτζή, που ανέλυσε την ιστορία της περιοχής κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ξεναγήσεις αυτές προσέφεραν μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας σε βάθος μίας τόσο σημαντικής περιοχής για την πόλη μας, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας της.

Και πάνω από όλα άνοιξε ένας διάλογος με τους κατοίκους της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης για την διεκδίκηση των χώρων πρασίνου, με σύνθημα: Χώροι πρασίνου Ελεύθεροι, Αδόμητοι και Ανοιχτοί σε όλους! Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι στην οικοπεδοποίηση. Όχι στην τσιμεντοποίηση.

Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση των δράσεων Πολιτισμού σε χώρους πρασίνου, με βάση το κοινό πλαίσιο που έχουν συνυπογράψει ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς με τους ακόλουθους φορείς και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Η Μπουμπουλίνα» - Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς - Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» - Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων - Σύλλογος Πολιτών Κελλάριου Όρμου “Μικρό Έμβολο” - Σύλλογος Καραμπουρνάκι “o Ποσειδώνας” - Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ “Η Ενότητα” - Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης - Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Ομάδα Διάσωσης Usar Hellas, τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του 10ου Δημοτικού και του 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς για τις ζωγραφιές που ετοίμασαν και μας παρέδωσαν για την έκθεση ζωγραφικής και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις ιδέες τους και όμορφες στιγμές μαζί μας και κυρίως όσους ακούραστα βοήθησαν στην πραγματοποίησή της. Και θέλουμε να τονίσουμε ότι φροντίσαμε με σεβασμό το χώρο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των χώρων πρασίνου δεν σταματάει. Συνεχίζουμε αποφασισμένοι! Ενωνόμαστε, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε όλο και περισσότεροι, όλο και πιο δυνατοί.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς συμμετέχουμε ενεργά σε αυτές τις δράσεις θέτοντας σε προτεραιότητα το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των ελευθέρων χώρων με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη ανάγκη των παιδιών μας -αλλά και όλων μας- για αναψυχή, άθληση, καλλιέργεια της δημιουργικότητας και επαφή με τη φύση, αλλά και ως χώρους για τις σχολικές εκδρομές. 

Αυτή η εκδήλωση μας έδωσε παράλληλα μία σημαντική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με γονείς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όπου συζητήσαμε τα ζητήματα των σχολικών μονάδων και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέες δράσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και ενεργή συμμετοχή των σχολείων.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.