Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 5/10/2022, 3:39 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
· Συνελήφθη χθες (4 Οκτωβρίου 2022) το πρωί, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 2 κιλών και 440,8 γραμμαρίων.

· Συνελήφθη σήμερα (5 Οκτωβρίου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο εντοπίστηκαν στην κατοχή του 41,5 ναρκωτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή και μικροποσότητα κάνναβης, που όπως προέκυψε από την έρευνα είχε προηγουμένως προμηθευθεί από ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και επίσης συνελήφθη. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (4 Οκτωβρίου 2022) το απόγευμα, σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο αλλοδαποί άνδρες καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει σε όχημα έναν αλλοδαπό άνδρα με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης προώθησής του στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, όπως επίσης κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Φεβρουάριο τηλεφώνησε σε ημεδαπό και με το πρόσχημα ενδιαφέροντος σε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης οχήματος, που είχε αναρτήσει ο παθών σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, του απέσπασε τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς του και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε δύο ημεδαπούς συνεργούς του, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό που απέσπασε.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Ιούνιο αφαίρεσε από περιοχή της Χαλκιδικής ένα όχημα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα στην ίδια περιοχή και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.


Συνελήφθησαν 5 άτομα-μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης κατάφεραν, έπειτα από πολυήμερη και επισταμένη έρευνα, να συλλάβουν πέντε (5) μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 40, 26, 31, 27 και 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενωθεί με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατες κυρίως περιοχές της χώρας, τη συγκομιδή, επεξεργασία και μετέπειτα μεταφορά και διακίνηση της εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, μεσημβρινές ώρες την 03-10-2022, ο 40χρονος και ο 26χρονος εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, όπου διατηρούσε η εγκληματική ομάδα φυτεία κάνναβης, να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τοποθετώντας στο εσωτερικό του ένα σάκο και δύο τσουβάλια με ποσότητες ναρκωτικών. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με έτερο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο έτεροι συνεργοί τους ηλικίας 31 και 27 ετών και όλοι μαζί κατευθυνθήκαν σε οικία στην περιοχή της Νικόπολης όπου τους ανέμενε ο 35χρονος, οπότε και συνελήφθησαν άπαντες.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, χτυπώντας τους αστυνομικούς ενώ αρχικά αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να τραπεί σε φυγή.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δασική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, σε οικία που διαμένει ο 26χρονος σε οικισμό του Νομού Μαγνησίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, στην οικία του 35χρονου στην περιοχή της Νικόπολης, στα οχήματα των δραστών αλλά και από την κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:37 δενδρύλλια κάνναβης, 
37 κιλά και 776 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 5 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης, εντόπισε πρωινές ώρες χθες, στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης (κόμβος Ρεντίνας) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 27χρονο αλλοδαπό στο εσωτερικό του οποίου επέβαιναν (3) ομοεθνείς του που στερούνταν παντελώς νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.