Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στο 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ σε διοργάνωση Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Κατερίνης. Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" συμμετείχε ηχηρά στην διοργάνωση με δύο παραστάσεις ποντιακού θεάτρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Κατερίνης, τόσο την Κυριακή 11 όσο και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, την πρώτη Κυριακή, της 11ης Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε στο κοινό της Κατερίνης το θεατρικό μονόπρακτο "Ο πετεινόν κωσσού 'κ' 'ίνεται." του Νικολάου Καλεντεριδη σε σκηνοθεσία του προέδρου της Ένωσής μας, κ. Παναγιώτη Δαμιανίδη. Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας των "Αργοναυτών": Δημήτρης Δαμιανίδης, Αθηνά Τσαλουχίδου , Φούλα Καλεντερίδου, και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης, ενώ στην τεχνική υποστήριξη συνέδραμε το μέλος μας, κ. Αθανάσιος Λαβασάς.

Την δεύτερη Κυριακή, της 18ης Σεπτεμβρίου 2022, η θεατρική ομάδα των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ", μετά από την μεγάλη επιτυχία 2 ετών εντός και εκτός των ορίων της πόλης του Κιλκίς, παρουσίασε και στην Κατερίνη την ποντιακή κωμωδία του Δημήτρη Νικοπολιτίδη : "Χωρίς εσέν 'κι γίνουμαι, χωρίς εσέν 'κ' ευτάγω". Στην παράσταση συμμετείχαν οι παρακάτω ηθοποιοί των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ": Παναγιώτης Δαμιανίδης, Δημήτρης Δαμιανίδης, Θανάσης Λαβασάς, Αντωνία Ζάικου, Σοφία Παναγιωτίδου, Μιχάλης Σουλαμίδης, Αιμίλιος Σαββίδης, Φούλα Καλεντερίδου, Αθηνά Τσαλουχίδου, Κώστας Μαστορίδης, Κώστας Παυλίδης, Μαίρη Αντωνιάδου, Ελένη Καλαϊτζίδου, Θοδώρα Χατζίδου, Δέσποινα Κουσίδου και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης.

Πέρα από την Ένωσή μας, στην διοργάνωση συμμετείχαν οι θεατρικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Κορινού "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ", της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, καθώς και της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας. Το 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ήταν αφιερωμένο στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα, Πολύκαρπο Χάιτα.

Κλείνοντας, δίνουμε για ακόμα μια φορά τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συντελεστές των παραστάσεων και πολύ περισσότερο σε όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ", για την εντατική προετοιμασία αλλά, κυρίως, για την αντάξια εκπροσώπηση του Κιλκίς και της τοπικής λαϊκής μας παράδοσης και σε αυτήν την διοργάνωση. Εκφράζουμε την ευχή μας να συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και αναμένουμε τις νέες θεατρικές τους απόπειρες από τη νέα σεζόν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.