Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 22/9/2022, 10:26 μ.μ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πιερία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν προχθές (20 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, όπου σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 209 γραμμαρίων, την οποία κατείχαν από κοινού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 175 ευρώ και 4.300 Λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σύλληψη για αρχαία αντικείμενα

Συνελήφθη χθες (21 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, εντοπίσθηκαν 2 μαρμάρινα τμήματα κιόνων, διαστάσεων 73 και 76 εκατοστών αντίστοιχα, τα οποία σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση της αρμόδιας εφορείας αρχαιοτήτων εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων. Τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν αρμοδίως για την περαιτέρω εκτίμησή τους. Επιπλέον, στην παραπάνω οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη σήμερα (22 Σεπτεμβρίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει 4 ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, όπως επίσης χρηματικό ποσό 255 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Συστηματικούς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:Πρωινές ώρες χθες (21-09-2022) στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος Σερραϊκής Ακτής), 22χρονος αλλοδαπός, οδηγώντας Ι.Χ.Φορτηγό δε συμμορφώθηκε σε σήματα αστυνομικών και στη συνέχεια αφού ακινητοποίησε το όχημα, τράπηκε σε φυγή πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Εντός του φορτηγού βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Μεσημβρινές ώρες χθες (21-09-2022) στην Επαρχιακή Οδό Ρεντίνας – Λαγκαδά, συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά εννέα (9) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών ουσιών

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, οδήγησε στη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 64 και 29 ετών (πατέρας-γιος), που ενέχονται στην εμπορία λαθραίων καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (21-09-2022), στην οικία των ανωτέρω στην περιοχή της Σταυρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(928) πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

(7) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (75,7) γραμμαρίων,

(1) ζυγαριά ακριβείας,

(2) συσκευές θρυμματισμού κάνναβης,

Το χρηματικό ποσό των (8.385) ευρώ και (9) δολλαρίων ΗΠΑ και

(5) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού και 16χρονου ημεδαπού, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-09-2022) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, ο οδηγός του οποίου, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στη Σταυρούπολη και ακινητοποίησε το όχημα, ενώ κατά τη σύλληψή τους, τόσο ο 31χρονος οδηγός όσο και ο 16χρονος συνοδηγός προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.