Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 14/9/2022, 03:42 μ.μ.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Η αναλυτική έρευνα και οι συντονισμένες κινήσεις των αστυνομικών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 2 ατόμων, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (13 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή, εντός περιφραγμένου χώρου, 13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 120 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη αλλά και στην οικία του ανωτέρω, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών ROXY, εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, βάρους 500 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης, βάρους 74 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (13 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, αλλοδαπός άνδρας καθώς σε έρευνα, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 280 εκατοστών.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν:

1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 150 εκατοστών, που καλλιεργούσε,

1 απόσπασμα δενδρυλλίου κάνναβης, ύψους 15 εκατοστών,

ποσότητα κάνναβης, βάρους 6,2 γραμμαρίων και

4 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Τα συνολικά 7 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκαν, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια τους και οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Κατερίνης.

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στις Σέρρες

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 11 περιπτώσεων διαρρήξεων, που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στις Σέρρες.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, για το αδίκημα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον περασμένο μήνα, ο ανωτέρω διέρρηξε συνολικά 9 οικίες και 2 υπό κατασκευή ξενώνες, από όπου αφαίρεσε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 34.050 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του προαναφερόμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (13 Σεπτεμβρίου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 3 ημεδαποί άνδρες, διότι σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν διαπιστώθηκε ότι, ένας από αυτούς κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους 297 γραμμαρίων. Η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε, όπως και 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Επιπλέον, κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, που εντοπίστηκαν στην κατοχή των δύο επίσης συλληφθέντων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (13 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της προηγούμενης ημέρας αφαίρεσε μέσα από αποθήκη ένα κιβώτιο ταχυτήτων αυτοκινήτου, αξίας 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Το κλεμμένο εξάρτημα που εντοπίστηκε μέσα σε όχημα του συλληφθέντα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής χρηματοκιβωτίου

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους στη Λεωφόρο Νίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ο 23χρονος από κοινού με συνεργό του, μετέβησαν σε διαμέρισμα όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένοι ημεδαποί και με το πρόσχημα ότι υπάρχει βλάβη στα ηλεκτρολογικά εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε διάφορα έγγραφα και μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στην οικία της

Η παρατηρητικότητα αστυνομικού ευρισκόμενου εκτός υπηρεσίας και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης οδήγησαν στην εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (αδέρφια) ηλικίας 29 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος πρωινές ώρες της 12-09-2022 εισήλθε στην οικία 87χρονης στην περιοχή του Τριλόφου και με την απειλή όπλου και σπρέι πιπεριού, καθώς και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ. Ακολούθως επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε ο αδερφός του, πλησίον της οικίας της ηλικιωμένης και διέφυγαν, πλην όμως οι ύποπτες κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από αστυνομικό ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (13-09-2022) στην οικία τους στην περιοχή της Τούμπας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής,
Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και
Μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, στην οικία της παθούσας βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά έντεκα (11) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, χθες (13-09-2022), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δημοτικού Διαμερίσματος Φιλαδέλφειας, αλλά και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (114) άτομα και (5) οχήματα

Προσήχθησαν (23) αλλοδαποί και 
συνελήφθησαν (4) εξ’ αυτών, καθώς στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης, τοκογλυφίας και αρπαγής σε βάρος 23χρονου

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση εκβίασης σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο ημεδαποί 21 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τριών ημεδαπών συνεργών τους ηλικίας 21, 24 και 25 ετών σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ο 21χρονος συλληφθείς εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη του παθόντα και κατόπιν διαμεσολάβησης του 21χρονου συνεργού του, συμφώνησε σε δύο περιπτώσεις να του δανείσει τα χρηματικά ποσά των 1.000 και 2.650 ευρώ, με την τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 7.800 ευρώ αντίστοιχα.

Ο παθών αποπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση το συνολικό χρηματικό ποσό, με αποτέλεσμα ο 21χρονος να αποκομίσει περιουσιακό όφελος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο 23χρονος δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το ποσό, οπότε και οι δράστες του απηύθυναν απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Ξημερώματα της 08-09-2022, ο 21χρονος συλληφθείς με τον 24χρονο προσέγγισαν τον παθόντα έξω από την οικία του και τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του με χρήση σωματικής βίας σε όχημα με οδηγό τον 25χρονο συνεργό τους. Ακολούθως, τον οδήγησαν στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, ο 21χρονος απαίτησε την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ, πλην όμως αυτός δε διέθετε το ανωτέρω ποσό, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσει το κλειδί του αυτοκινήτου του, μέχρι να λάβει τα χρήματα που απαίτησε.

Κατόπιν σχετικής καταγγελίας, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και σε προκαθορισμένη συνάντηση στο κέντρο της πόλης μεσημβρινές ώρες χθες (13-09-2022), προσήλθαν ο 21χρονος με τον 30χρονο προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 21χρονου καθώς και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ,
το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα,
ένα αεροβόλο όπλο, δέκα αμπούλες αερίου και 500 βολίδες αεροβόλου,
φυσίγγια πυροβόλου και πολεμικού όπλου,
μικροποσότητα κοκαΐνης και
μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.