Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας θα εκπαιδεύσουν τα μέλη της «Ομάδας Ανάπτυξης της Πόλης» του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο του έργου “MED-QUAD”

Η Επιμορφωτική Κιλκίς (επικεφαλής εταίρος), σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε), διοργανώνουν στην Ελλάδα online εκπαιδευτικό σεμινάριο για την «Ομάδα Ανάπτυξης της Πόλης» (City Development Group).

Η «Ομάδα Ανάπτυξης της Πόλης», που συστάθηκε στα πλαίσια του έργου “MED QUAD”, αποτελείται από εκπρόσωπους του τετραπλού έλικα, δηλαδή από εκπροσώπους πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, της τοπικής διοίκησης και της κοινωνίας και στην προκειμένη περίπτωση, του Δήμου Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ) και του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Αντίστοιχες «Ομάδες Ανάπτυξης της Πόλης» δημιουργήθηκαν από τους εταίρους του έργου “MED-QUAD” στις δικές τους χώρες, δηλαδή στην Ιταλία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και την Τυνησία, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, των πανεπιστήμιων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με σκοπό να εργαστούν πάνω στη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη της πόλης τους, στους τομείς της ποιότητας του νερού και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, με βάση την ψηφιοποίηση.

Το σεμινάριο στοχεύει στο να εξοικειωθούν τα μέλη της ομάδας με καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία, για να σκεφτούν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές και τις ερευνητικές ανάγκες της πόλης, μέσω:

- της δημιουργίας κοινού οράματος και γλώσσας

της διαμόρφωσης πιλοτικών έργων, που θα έχουν προκύψει από διακρατικές συνεργασίες και θα στηρίζονται στη δέσμευση για ενίσχυση της ψηφιακής ανάπτυξης.

ενός πλαισίου υλοποίησης και αξιολόγησης πραγματικών δοκιμών και καινοτομιών με βάση συνεργατικές πρακτικές.

της ανάπτυξης της πόλης, σύμφωνα με μία προσυμφωνημένη στρατηγική.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο διάστημα 11-15 Ιουλίου 2022.

Το Πανεπιστήμιο, που έχει μετατραπεί σε «κοινωνικά ευαισθητοποιημένο πανεπιστήμιο» έχει καθοδηγητικό ρόλο στο πλαίσιο της «Ομάδας Ανάπτυξης της Πόλης» και είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την εκπαίδευση των μελών της.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του έργου MED-QUAD και στα social media Facebook: @enimedquad & LinkedIn: @med-quad για να γνωρίζετε ενδιαφέρουσες ειδήσεις για την ανάπτυξη και τη συνεργασία στις χώρες της Μεσογείου.

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.