Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς – 5ο & 8ο Νηπιαγωγεία Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς υλοποιήθηκε από εθελοντές Σαμαρείτες του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης που διοργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού, του 5ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς.

Το θέμα του σεμιναρίου αφορούσε τις βασικές Α΄ Βοήθειες που είναι αναγκαίο να γνωρίζει ένας εκπαιδευτικός για να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε τραυματισμούς που είναι πιθανό να συμβούν σε μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς κα Ζελελίδου Φανή και κος Στάμκος Ευάγγελος έπειτα από μια εμπεριστατωμένη εισήγηση προχώρησαν σε βιωματικά παραδείγματα στα οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων. Στη συνέχεια απάντησαν με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις που τους έγιναν, ενώ ανασκεύασαν με επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο, όλες τις λάθος αντιλήψεις που υπήρχαν στο ακροατήριο, σχετικά με την παροχή των Α΄ Βοηθειών και την αντιμετώπιση των τραυμάτων.

Τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων των τριών Σχολείων ευχαριστoύν θερμά τους εθελοντές Σαμαρείτες που υλοποίησαν την επιμόρφωση, καθώς και την Προέδρο του ΕΕΣ Κιλκίς κα Παναγιωτίδου Φραγγίδου Αικατερίνη που φρόντισε αμέσως να ικανοποιήσει το αίτημα που της απευθύνθηκε για υλοποίηση του ενδοσχολικού αυτού σεμιναρίου.

Η παρουσία και η δράση του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, πέρα από τις διαρκείς ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας που συστηματικά καλύπτει, ανταποκρίθηκε πλήρως και στην ανάγκη των σχολικών μονάδων για στοχευμένη επιμόρφωση στο θέμα των Α΄ Βοηθειών και για τον λόγο αυτό ελπίζουμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.