Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Τα νέα του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς (21/5/2022)

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς
Εκπαιδευτική εκδρομή του ομίλου αστροφυσικής
Οι συμμετέχοντες στον όμιλο και το πρόγραμμα αστροφυσικής του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς, πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο και τα Μετέωρα από 3 έως 5 Μαΐου 2022.

Ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε να υλοποιηθεί η προγραμματισμένη αστροπαρατήρηση σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Αντ’ αυτής, πραγματοποιήθηκε εικονική αστροπαρατήρηση με το λογισμικό Stellarium, στο αμφιθέατρο του οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το μέλος της Εταιρείας, κ. Γεώργιο Ζαγάκο, η οποία εντυπωσίασε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκε μια σύντομη επίσκεψη στη Μακρυνίτσα Πηλίου, ενώ τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Αθανασάκειο αρχαιολογικό μουσείο Βόλου, στο Μουσείο πλινθοκεραμοποιϊας Τσαλαπάτα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε σύντομο προσκύνημα στη Μονή Αγίου Στεφάνου των Μετεώρων.

Η ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών, ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, συγκέντρωσε χρήματα και προσέφερε τρόφιμα στο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο στο οποίο και ξεναγήθηκε.

Η συντονίστρια του Ομίλου αστροφυσικής του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς με τίτλο «Η μαγεία του σύμπαντος», κ. Δέσποινα Π. Μουτσάκη, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής και κυρίως τους υπέροχους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, με την ένθερμη συμμετοχή τους.


Επίσκεψη της Α’ Λυκείου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη
Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 οι μαθητές της Α’ Λυκείου του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Μετά το προσκύνημα, ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της εκκλησίας ενώ στη συνέχεια ανέλυσε την αγιογράφηση του Ορθόδοξου Ναού. Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα περίπατο στο κέντρο της πόλης και στην παλιά παραλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.