Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Η επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων, Ναταλία Συναπίδου, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων, Ναταλία Συναπίδου, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Μίλησε μας για σένα αγαπητή Ναταλία.
Οικογένεια, Σπουδές, Καταγωγή, Επάγγελμα, Χόμπι.
Ονομάζομαι Ναταλία Συναπίδου, είμαι 25 ετών με καταγωγή από Θεσσαλονίκη και εργάζομαι ως επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων στο Κιλκίς, τις Σέρρες και Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Έχω φοιτήσει στην σχολή Themis Fousias K9 πριν εργαστώ εκεί και επίσης έχω τελειώσει Λογιστική & Χρηματοοικονομικά. Στα χόμπι αν μπορούμε να εντάξουμε τον κινηματογράφο τότε θα έβαζα αυτό, η φωτογραφία και οτιδήποτε δημιουργικό όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Τι σε κερδίζει στον κλάδο σου στο επάγγελμά σου;

Με κερδίζουν αρκετά πράγματα είναι η αλήθεια στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Οπωσδήποτε η ενασχόληση με τα σκυλιά, έχουν τον τρόπο τους να σου φτιάχνουν τη μέρα και προσωπική μου άποψη μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Έπειτα, η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, με διαφορετικούς ανθρώπους και χαρακτήρες. Σε γενικά πλαίσια αυτό το επάγγελμα συνδυάζει και πολλά άλλα επαγγέλματα μαζί και αυτό μπορεί να γίνει διασκεδαστικό αρκετές φορές.

Το μεγάλο θετικό και το μεγάλο αρνητικό στην δουλειά σου;

Για εμένα το μεγάλο θετικό στη δουλειά μου είναι οι συγκινήσεις που μου προσφέρουν ορισμένες φορές οι άνθρωποι ή και οι σκύλοι σε κάποια εκπαίδευση. Όταν θα με ευχαριστήσουν μέσα από την καρδιά τους γι αυτό που έδωσα και όταν με ειλικρίνεια κάποιοι θα πουν ότι ακόμα και η ζωή τους άλλαξε από εδώ και πέρα, είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή και με κάνει να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη, να βάζω στόχους. 

Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να πω είναι ότι είναι μια εργασία που δεν έχει ωράρια, όπως είναι για παράδειγμα μια δουλειά γραφείου. Το τηλέφωνο είναι 24 ώρες την ημέρα ανοιχτό και ανα πάσα στιγμή μπορεί να χτυπήσει και πολλές φορές μπορεί να δουλεύουμε και 7 μέρες την εβδομάδα. Εφόσον όμως αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αυτό δεν το βλέπουμε αρνητικά, ίσα ίσα το απολαμβάνουμε.


Πες μας για τον χώρο εργασίας σου. Themis Fousias K9

Να σας πω ότι πολύ πρόσφατα γιορτάσαμε τα 4 χρόνια. Είναι ένας χώρος που δουλεύει ομαδικά, είμαστε μεταξύ μας οι εκπαιδευτές και τα υπόλοιπα άτομα που εργάζονται στην εταιρεία πρώτα φίλοι και έπειτα συνεργάτες. Προσπαθούμε συνέχεια όλοι μαζί να βελτιωνόμαστε και να βάζουμε υψηλούς στόχους. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε 24 πόλεις και συνεχίζουμε, είμαστε η μόνη ομάδα, οι μόνοι εκπαιδευτές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που διοργανώνουν τα μεγαλύτερα ομαδικά μαθήματα κοινωνικοποίησης για σκύλους. 

Είμαι λοιπόν πολύ περήφανη για όλα αυτά και αν θέλετε φυσικά να μας γνωρίσετε καλύτερα μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα social media Facebook, Instagram ή και να παρακολουθήσετε το κανάλι μας στο YouTube Themis Fousias K9 στο οποίο ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα συστηματικά βιντεάκια για να βοηθήσουμε τον κόσμο που μπορεί να έχει απορίες ή να είναι μπερδεμένος για κάτι όσων αφορά την εκπαίδευση.

Τι δυσκολίες είχατε και έχετε τα 2 τελευταία αντικειμενικά σκληρά και παράξενα χρόνια;

Τα τελευταία δυο χρόνια είναι αλήθεια πως ο κλάδος μας πέρασε από διάφορες φάσεις και φυσικά επηρεάστηκε. Στη αρχή θεωρώ ήταν πιο δύσκολα εφόσον ο κόσμος ήταν φοβισμένος και ήταν για όλους μας κάτι πρωτόγνωρο. Στη συνέχεια όμως, αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την ανάγκη της συντροφιάς, της παρέας ή έψαχναν έναν λόγο να βγουν έξω και να ξεφύγουν, οπότε πολύς ήταν και ο κόσμος που πήρε ένα σκυλάκι στο σπίτι. 

Η ανάγκη λοιπόν για εκπαίδευση μεγάλωσε συνεπώς τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα και για εμάς. Σε ορισμένα σημεία δηλαδή μπορεί και να μας ωφέλησε, επειδή όμως δουλεύουμε με τους ανθρώπους εννοείται ότι μπορεί να χάσαμε και κάποιους οι οποίοι ήταν και είναι ακόμα τρομαγμένοι από όλο αυτό και είναι απολύτως φυσιολογικό. Εμείς τηρούμε τα μέτρα όσο μπορούμε και ευχόμαστε όλο αυτό να τελειώσει σύντομα και να γυρίσουμε όπως λένε στην «κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.