Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Διαμαρτυρία για την διακοπή των σχολικών γευμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης
Πληροφορηθήκαμε αιφνιδίως στις 28/2 για τη διακοπή των σχολικών γευμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών από 1-3-2022 με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα είχε καθυστερήσει τόσο που φτάσαμε Χριστούγεννα και το πρώτο σχολικό γεύμα δόθηκε μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Και ο λόγος; Είχε αργήσει να ξεκινήσει η διανομή τους κατά δύο μήνες στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξαιτίας προσφυγών και ενστάσεων μεταξύ των υποψήφιων αναδόχων.

Δυο μήνες μετά την έναρξη -επιτέλους- του προγράμματος, σταματάει γιατί δεν προνόησε η κυβέρνηση να ανανεώσει τις συμβάσεις. Η ανανέωση των συμβάσεων δεν είναι κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Η κυβέρνηση όφειλε να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ανανέωσης των συμβάσεων πριν αυτές λήξουν. Και αυτό μάλιστα γίνεται σε μια περίοδο που το κύμα ακρίβειας στα πάντα σαρώνει κυριολεκτικά σα τσουνάμι τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης για ένα από τα ελάχιστα προγράμματα που βοηθούν και ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους στα σχολεία είναι κραυγαλέα! Από τη μια με πολύ μεγάλη ευκολία στέλνει όπλα για να σφάζονται οι λαοί στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, από την άλλη όμως λεφτά δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού.

Διεκδικούμε την άμεση επανεκκίνηση των σχολικών γευμάτων και την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία της κυβέρνησης με τα σχολικά γεύματα. Τα σχολικά γεύματα αποτελούν στήριγμα για τις οικογένειές μας που κατακτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια μέσα από αγώνες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν ζητάμε φιλανθρωπίες.

Να εξασφαλιστεί η ποιότητα των σχολικών γευμάτων. Να γίνεται ιδιαίτερα αυστηρός υγειονομικός έλεγχος από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και όχι από τους εκπαιδευτικούς.

Να γενικευτεί το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.