Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Καλή επιτυχία Microgreens – Magicgreens του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς


-Άνοιξε η πλατφόρμα ψηφοφορίας για την ανάδειξη του «Καλύτερου Promo Video Εικονικών Μαθητικών Επιχειρήσεων 2022» που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.
-Υποψήφια στον διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό και η Ομάδα Microgreens – Magicgreens του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς.
-Ψηφίστε την ομάδα του Κιλκίς εδώ: https://jagreece.org/promovoting/vote-2022/?fbclid=IwAR1Z875edUl4rbtnE8dAD0sVhfgiunFlh4bjVC_2SsLOEF2vlT-bmnhZf_U


Οι μαθητές του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας του σχολείου με υπεύθυνους καθηγητές την Ελένη Σιδηροπούλου και τον Σταύρο Κατσαρώνα, σχεδίασαν και ανέπτυξαν το προϊόν «MICROWONDERS», έναν πλήρως αυτοματοποιημένο θάλαμο καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών σε συνθήκες μικροκλίματος με τη χρήση πύργων παλιών υπολογιστών προς απόσυρση.

Με την καινοτόμα επιχειρηματική τους ιδέα, οι μαθητές δίνουν τη δική τους απάντηση στο σύγχρονο πρόβλημα της ανθυγιεινής διατροφής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η πλατφόρμα ψηφοφορίας θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 11 Μαρτίου 2022. Η «Εικονική Επιχείρηση» που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα προκριθεί στις 10 Καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της χρονιάς και στον Πανελλαδικό Τελικό του 2022.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το καλύτερο promo video θα ανακοινωθούν σε online live event την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 16:00, που θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και τα social media του JA Greece.

Η νικήτρια ομάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού (6 Μαΐου) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό «JA Europe The Company Program Competition 2022» που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Ταλίν της Εσθονίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E.

Φέτος, με στόχο να δώσει ίσες ευκαιρίες στα μικρά, ακριτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση 2022», το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων εισήγαγε ένα νέο θεσμό, τους Ιnspirational Mentors. Προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και αθλητικού κόσμου ενισχύουν την προσπάθεια των μαθητών, συμμετέχοντας μάλιστα και στο promo video της μαθητικής «start up» που έχουν «υιοθετήσει».

Ιnspirational Mentor της ομάδας του Κιλκίς υπήρξε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το σχολείο προκειμένου να γνωρίσει τους μαθητές και να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και τη διαδικασία παραγωγής της εικονικής επιχείρησης «Microgreens – Magicgreens».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.