Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η ημέρα αγάπης συναντά τη Βενετία στο ΚΔΑΠ Kinesis


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
14 Φεβρουαρίου, μέρα αγάπης...και το ΚΔΑΠ Kinesis έδειξε τη δική του αγάπη. Η δομή κατακλύστηκε από καρδιές σε διάφορα μεγέθη αλλά και σε διάφορες μορφές. Τα παιδιά μας, έκοψαν καρδιές, ζωγράφισαν καρδιές, έπλασαν καρδιές αλλά και διακόσμησαν ανάλογα τη τζαμαρία του ΚΔΑΠ μας σχεδιάζοντας προσεκτικά μικρές και μεγάλες καρδιές και ο κάθε μικρός μας Βαλεντίνος έγραψε μέσα σε αυτές το δικό του μήνυμα αγάπης. 

Ακόμη και την ώρα της ενόργανης γυμναστικής, οι μικρές μας αθλήτριες δημιούργησαν μία καρδιά με τα σώματά τους. Φυσικά την αγάπη δε χρειάζεται να περιμένουμε αυτή τη μέρα για να τη δείξουμε, όμως είναι μία καλή ευκαιρία για να φάμε γλυκά μπισκοτάκια και σοκολατάκια.

Ταξίδι στην όμορφη Βενετία κάναμε την ώρα των εικαστικών και μιλήσαμε για το περίφημο βενετσιάνικο καρναβάλι. Συγκεκριμένα διαβάσαμε την ιστορία του Αρλεκίνου κι έπειτα το κάθε παιδί μας έφτιαξε τον δικό του διακοσμητικό Αρλεκίνο. Κόψαμε πολύχρωμα χαρτάκια που αποτέλεσαν τη φορεσιά του, προσθέσαμε πρόσωπο, καπέλο, χέρια και παπούτσια κι έτοιμος. Η πρώτη αποκριάτικη κατασκευή λοιπόν έγινε για το ΚΔΑΠ Kinesis.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκε και το μάθημα κοπτικής-ραπτικής στο ΚΔΑΠ Kinesis. Οι μικρές καλλιτέχνιδές μας χρωμάτισαν μάσκες σε αποχρώσεις και σχέδια της αρεσκείας τους. Με μεγάλη προσοχή έβαλαν τις τελευταίες τους πινελιές και τις άφησαν να στεγνώσουν. Στο επόμενο μάθημα θα γίνει η τελική διακόσμηση και έτοιμες για το αποκριάτικο πάρτι.

Μία από τις πιο ωραίες ασχολίες για να περάσουν τα παιδιά μας τον ελεύθερό τους χρόνο είναι η ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών. Γι' αυτό κι εμείς εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα του "Φτιαξ' το μόνος σου" φτιάξαμε τον δικό μας σελιδοδείκτη για τα βιβλία μας. 

Κόψαμε τη βάση μας σε ορθογώνιο σχήμα, σε αντίστοιχο σχήμα κόψαμε κομμάτι από εφημερίδα και πάνω σε αυτή σχεδιάσαμε σχέδιο της επιλογής μας. Χρωματίσαμε, προσθέσαμε γκλίτερ και τον πλαστικοποιήσαμε. Έπειτα φτιάξαμε φουντίτσες και τις προσθέσαμε στον σελιδοδείκτης μας. Η μικρή μας δημιουργία έτοιμη προς χρήση.

Στο μάθημα της κηπουρικής αυτής της εβδομάδας ασχοληθήκαμε με το φασκόμηλο. Αφού το πιάσαμε και το μυρίσαμε, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο για το βότανο αυτό, συζητήσαμε και στη συνέχεια συμπληρώσαμε ένα σχετικό φύλλο εργασίας. Αλλά η πιο ωραία στιγμή ήρθε στο τέλος! Κόψαμε τούλι, το γεμίσαμε με φασκόμηλο και το δέσαμε. Έτσι το κάθε παιδί μας πήρε μαζί του ένα πουγκάκι και το νόστιμο τσαγάκι.

Μία ακόμη γλυκιά δημιουργία προστέθηκε στο μενού του ΚΔΑΠ Kinesis και δεν είναι άλλη από τις χιονούλες. Το μείγμα μας εύκολο: ζαχαρούχο και ινδοκάρυδο. Αφού φτιάξαμε ένα στερεό μείγμα, πλάσαμε μπουκίτσες, τις κυλήσαμε σε ινδοκάρυδο και έπειτα τις βάλαμε στο ψυγείο για να παγώσουν. Λίγη υπομονή και θα γεύτουμε τη νοστιμιά που φτιάξαμε.

Τέλος, η δομή ΚΔΑΠ Kinesis είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον κ. Μάξιμο Κουζουκίδη, αστυνομικό γραφείου πληροφορικής. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, να μάθουν για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονούν πίσω από μια οθόνη αλλά και πού πρέπει να απευθυνθούν σε περίπτωση που κάποιος άγνωστος μας μιλήσει και ζητάει προσωπικές μας πληροφορίες. 

Στη συζήτηση αναφέρθηκε και το χρονικό όριο που πρέπει να ορίζεται στη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις και οι μικροό μας φίλοι υποσχέθηκαν πως θα έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και θα είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με το θέμα του διαδικτύου . Έτσι έκλεισε όμορφα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Μάξιμο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Η επόμενη εβδομάδα θα έχει περισσότερες αποκριάτικες κατασκευές κι εκπλήξεις, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.