Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για το πιστοποιητικό μετά από τη δεύτερη νόσηση


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε στις 11/2/2022 ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με την οποία θέτει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διπλά εμβολιασμένοι που, έχουν νοσήσει ήδη μια φορά με κορωνοϊό και πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου, νόσησαν για δεύτερη φορά.

Η συγκεκριμένη μερίδα πολιτών, που είναι αρκετά μεγάλη, παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν διπλά και νόσησαν διπλά, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν κανένα πιστοποιητικό, επειδή δεν προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας η έκδοση πιστοποιητικού μετά τη δεύτερη νόσηση, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται σε διενέργεια ράπιντ τεστ.

Ο κ. Φραγγίδης ρωτά τον Υπουργό Υγείας για ποιο λόγο δεν προβλέπεται η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης σ’ αυτήν την περίπτωση και ζητά να αρθεί με άμεση ρύθμιση η αδικία εις βάρος αυτών των πολιτών, που έχουν δείξει υπεύθυνη στάση απέναντι στην Πολιτεία και τους συνανθρώπους τους.

Η ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη

Θέμα: «Πρόβλημα στην έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για διπλά εμβολιασμένους που νοσούν με κορωνοϊό για δεύτερη φορά»


Πρόβλημα στην έκδοση πιστοποιητικού νόσησης έχουν όσοι νόσησαν για δεύτερη φορά με covid 19, όπως φαίνεται μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα μέσω των ΜΜΕ.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του κράτους, εμβολιάστηκαν διπλά και απέκτησαν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στην πορεία νόσησαν με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πιστοποιητικό νόσησης. Ακολούθως, προγραμμάτισαν ηλεκτρονικά την 3η δόση εμβολιασμού τους αλλά πριν προλάβουν να την πραγματοποιήσουν, νόσησαν εκ νέου με κορωνοϊό και το ραντεβού τους ακυρώθηκε. Λόγω της νόσησης, η πλατφόρμα δεν δίνει δυνατότητα νέου προγραμματισμού εμβολιασμού πριν την πάροδο τριών μηνών από τη δεύτερη νόσηση.

Οι εν λόγω συμπολίτες μας - που μάλιστα είναι πολλοί – παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν διπλά και νόσησαν διπλά, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν κανένα πιστοποιητικό, επειδή δεν προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας η έκδοση πιστοποιητικού μετά τη δεύτερη νόσηση. Ως συνέπεια, αδυνατούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, αφού τόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά τις δύο δόσεις όσο και το πιστοποιητικό από την πρώτη νόσηση έχουν λήξει και παράλληλα δεν εκδίδεται πιστοποιητικό για τη δεύτερη νόσηση.

Σε επικοινωνία που είχαν - σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων από τους ενδιαφερόμενους - με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, έγινε παραδεκτό ότι υπάρχει όντως κενό σε αυτό το κομμάτι και ενημερώθηκαν ότι υποχρεούνται σε ράπιντ τεστ, παρά την πρόσφατη νόσησή τους.

Επειδή η όλη κατάσταση συνιστά αδικία εις βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών, που έχουν ενεργήσει απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους,

Επειδή δεν υπάρχει κάποια επιστημονική βάση πίσω από τη μη έκδοση πιστοποιητικού νόσησης μετά από τη δεύτερη νόσηση με κορωνοϊό,

Επειδή, αν δεν υπάρξει άμεσα σχετική ρύθμιση που να λύνει το εν λόγω θέμα, οι πολίτες θα αποφεύγουν να δηλώνουν τη δεύτερη νόσησή τους, με αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια ασφάλεια,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, για τον οποίο δεν επιτρέπει το Υπουργείο Υγείας την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης μετά τη δεύτερη νόσηση ή πρόκειται για αστοχία και κενό, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει άμεση ρύθμιση;

Με ποιον τρόπο θα ενεργήσετε, ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία εις βάρος πολιτών, που αν και έχουν δείξει υπεύθυνη στάση απέναντι στην Πολιτεία και τους συνανθρώπους τους, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό και υποχρεώνονται σε ράπιντ τεστ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.