Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Είκοσι έξι θέσεις απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας


Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 25.000 θέσεις του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (πρόγραμμα ‘’Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, συναφείς φορείς, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων’’), μεταξύ των οποίων και 26 θέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Πρόκειται για πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr (https://www.gov.gr/.../programmata-koinophelous-kharaktera, ή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Αναλυτικά οι θέσεις που προβλέπονται για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς περιλαμβάνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Υ.Ε. Βοηθητικού Φυλακτικού Προσωπικού 2

Υ.Ε. Βοηθητικών Χειρωνακτικών Εργασιών 1

Δ.Ε. Διοικητικού/Διοικητικού Λογιστικού/Λογιστικής/Οικονομικού 12

Π.Ε. Διοικητικού/Διοικητικού-Οικονομικού 4

Π.Ε. Οικονομικού/Λογιστικής/Οικονομικού Λογιστικού 4

Π.Ε. Περιβάλλοντος 1

Π.Ε. Πληροφορικής 2

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.