Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 22/2/2022, 2:52 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (21 Φεβρουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, σε αστυνομικό έλεγχο σε περιοχή της Ημαθίας, όπου εντοπίσθηκαν με όχημα και στη συνέχεια στην οικία τους σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ηρωίνης βάρους 52,6 γραμμαρίων,

ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 292,3 γραμμαρίων,

σπόροι κάνναβης βάρους 25,8 γραμμαρίων,

- 6 ναρκωτικά δισκία και

- 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 9ηςΦεβρουαρίου 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε από 5 σταθμευμένα φορτηγά οχήματα 8 μπαταρίες συνολικής αξίας 1.260 ευρώ, οι οποίες εντοπίσθηκαν σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2022, οδηγώντας όχημα στο οποίο επέβαινε και γυναίκα συνεργός του, προσέγγισαν διαδοχικά 3 ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχές της Χαλκιδικής, από τις οποίες η συνεργός του με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από την κατοχή τους 3 χρυσές αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμότους, συνολικής αξίας 1.600 ευρώ.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου 2022 σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 4 αλλοδαποί άνδρες, καθώς εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα που οδηγούσε ο ένας από αυτούς και κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν πλαστογραφημένα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Μάιο του 2022, προσποιούμενος τον τεχνικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή ιδιοκτήτρια περιπτέρου και με το πρόσχημα συντήρησης μηχανημάτων για την έκδοση καρτών ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, απέσπασε από την ημεδαπή 4 κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 120 ευρώ.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (21 Φεβρουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από αποθήκη ένα όχημα ημεδαπού, το οποίο εντοπίσθηκε στην κατοχή τους από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκε ένα φορτηγό όχημα που χρησιμοποιούσαν για να ρυμουλκήσουν το κλεμμένο όχημα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 72.604 έλεγχοι, από τους οποίους οι 36.304 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 336 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

285 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 281 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 πρόστιματων 150 ευρώ, ως ακολούθως:

65 στη Θεσσαλονίκη,
39 στην Αττική,
33 στην Ήπειρο,
27 στο Βόρειο Αιγαίο,
23 στη Στερεά Ελλάδα,
22 στην Κεντρική Μακεδονία,
20 στα Ιόνια Νησιά,
19 στην Πελοπόννησο,
11 στο Νότιο Αιγαίο,
6 στη Θεσσαλία,
6 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στην Κρήτη και
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 101.955 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 98.414 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.541 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.678 ομοειδείς παραβάσεις

46 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 3 παραβάσεις των 300 
ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.953 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.006 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.