Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λαρίσης με την ΝΔ μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λαρίσης με την Νέα Δημοκρατία/Ιατρός-Αναισθησιολόγος, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Πως κρίνετε ότι θα είναι ο χειμώνας και η άνοιξη του ’22
από άποψη υγείας, ασφάλειας, προνοίας, κοινωνικά και ιατρικά;

Tο 2022 μπήκε στη ζωή μας «δυναμικά» με τη μετάλλαξη «Ο» και την υπερμεταδοτικότητα, που τη διακρίνει, να επελαύνει, αλλά με λίγες νοσηλείες, τουλάχιστον για τους πλήρως εμβολιασμένους. Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων στις ΜΕΘ από τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι αυξημένος και σε ποσοστό άνω του 90% αφορά ανεμβολίαστους. 

Στο πρόβλημα της πανδημίας, προστίθεται τον φετινό χειμώνα και το πρόβλημα της ακρίβειας, που είναι εισαγόμενη και κανείς δεν το αμφισβητεί. Η κυβέρνηση, απ’ την πλευρά της, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες, μεταξύ άλλων, επιδοτώντας σε ποσοστό 80% τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και 50% τους υπόλοιπους λογαριασμούς ρεύματος, με την ελπίδα ότι, την άνοιξη, οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου θα σταθεροποιηθούν σε λογικά επίπεδα. 

Ακόμη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιταχύνεται σημαντικά η διαδικασία έκδοσης συντάξεων. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, αφού οι καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων από τον ΕΦΚΑ ήταν πολύ μεγάλες. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει επιταχύνει τις διαδικασίες και εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα η συνταξιοδότηση θα απονέμεται με φυσιολογικούς ρυθμούς.

Θα έχουμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι 2022, οικονομικά και τουριστικά;

Υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα έχει τιθασευτεί, φρονώ ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι τουριστικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός είναι ένας απ’ τους τρείς πυλώνες της οικονομίας και τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Τι feedback έχετε από τον κύκλο σας και τον κόσμο σας στην περιοχή σας, ποιοι οι προβληματισμοί;

Ο Νομός Λάρισας είναι ο 2ος μεγαλύτερος σε έκταση νομός της ελληνικής επικράτειας, που έχει ως πρωτεύουσα την 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Είναι νομός – «καθρέφτης» της οικονομίας μας, καθώς εκπροσωπούνται επάξια και οι τρεις παραγωγικοί τομείς και η γνώμη των πολιτών έχει βαρύνουσα σημασία. 

Ο κόσμος είναι συγκρατημένος λόγω του φόβου της πανδημίας και, τελευταία, τον απασχολεί έντονα το κόστος της ενέργειας και γενικότερα η αύξηση του κόστους διαβίωσης. Απ’ την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών, και κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να ενισχύσει τους μικρομεσαίους και τους ασθενέστερους. 

Μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές, ο ΕΝΦΙΑ, η προκαταβολή φόρου και οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει και δεύτερη αύξηση από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων και των χαμηλόμισθων. Παράλληλα, ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θωρακίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας μας, ενώ έχουμε διαχειριστεί με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα το μεταναστευτικό.

Ως ενεργός πολίτης, γιατρός, οικογενειάρχης, πατέρας και Θεσσαλός
τι ''φόβους'' αλλά και τι αισιόδοξες σκέψεις έχετε για το νέο έτος;

Θέλω να είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία έχει επιβαρύνει την ψυχολογία του κόσμου και έχει στερήσει το χαμόγελο απ’ τα χείλη του. Τελειώνοντας με την πανδημία, ελπίζω ότι, έως το καλοκαίρι, θα αποκατασταθεί η ομαλότητα της κοινωνικοοικονομικής ζωής και θα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία έχοντας αφήσει πίσω μας τη δύσκολη διετία της υγειονομικής κρίσης. Εν γένει, πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.

Γιατί Κεντροδεξιά και Ν.Δ., εν έτει 2022, σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο; Ποιο το μεγάλο θετικό του Έλληνα ΠΘ και Προέδρου της Ν.Δ., κου. Κυριάκου Κ. Μητσοτάκη;

Μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της Αριστεράς, η ιδεολογική της ηγεμονία κατέρρευσε. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πρόταση για τον τόπο. Είμαστε η μεγάλη μεταρρυθμιστική φιλελεύθερη παράταξη που προασπίζεται το εθνικό συμφέρον. Αφενός, προάγουμε τον εκσυγχρονισμό του κράτους και βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα της δημόσιας διοίκησης διασφαλίζοντας το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή. 

Αφετέρου, αναπτύσσουμε την ελληνική εξωτερική πολιτική πολυδιάστατα αναβαθμίζοντας τη θέση της χώρας στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα, ενώ αυξάνουμε την αποτρεπτική της ισχύ ενισχύοντας την εθνική μας ασφάλεια, που συνιστά προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών. 

Οι εταίροι μας στην ΕΕ εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Ελλάδα έχει έναν ηγέτη που συνδιαμορφώνει το μέλλον της Ευρώπης διανοίγοντας μια νέα και πιο φωτεινή εποχή, με ευκαιρίες για όλους και πολλές προοπτικές για τη νέα γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.