Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

"Αγαπητό Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, σας αναζητώ και δε σας βλέπω πουθενά"

Υπογράφει η Κασσάνδρα

Αγαπητό Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς,
σας αναζητώ και πραγματικά δε σας βλέπω πουθενά. Πάνε εκείνες οι όμορφες και εξωστρεφείς σας προεκλογικές εποχές, που πλημμυρίζατε τους δρόμους και τις καφετέριες όλο χαμόγελο.

Τώρα, σχεδόν, μας αποφεύγετε!

Οι περισσότεροι (για να μην αδικώ το σύνολο των δημοτικών συμβούλων) αρκείστε στην παρουσία σας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Συζητάτε μεταξύ σας, αποφασίζετε μόνοι σας, χωρίς να έχετε την απαιτούμενη επικοινωνία με τον δημότη.

Στον τύπο δημοσιεύονται τα θέματα συζήτησης της εκάστοτε συνεδρίασής σας, όμως ποτέ η Δημοτική Αρχή δεν μας ενημερώνει για τα πρακτικά και τις αποφάσεις της. Η ενημέρωση του κοινού γίνεται αποκλειστικά από τον τοπικό τύπο ενώ παρουσιάζονται επιλεκτικά απόψεις ορισμένων δημοτικών συμβουλίων.

Γιατί άραγε η Δημοτική Αρχή δεν προωθεί ουσιαστικά την online παρακολούθηση των συμβουλίων από όλους τους δημότες;

Όταν πλησιάσουν οι εκλογές, με σιγουριά σας το λέω, ότι θα αρχίσουν πάλι τα χαμόγελα, οι υποσχέσεις και οι φιλικές συναντήσεις.

Ο κόσμος, όμως, δεν είναι άμοιρος ευθυνών αν πεισθεί εκ νέου. Δεν θα πω ότι εξαπατήθηκε γιατί βλέπει την εικόνα της πόλης μας αλλά και τη δυσμενή καθημερινότητά του. Η μόνη δικαιολογία του είναι πως ελπίζει πως κάποιος θα εκπληρώσει κάποτε τις υποσχέσεις του.

Ο κόσμος επέλεξε πρόσωπα με βάση τον συνδυασμό που υπηρετούσαν και τώρα βλέπει συνεργασίες και αξιώματα στους «αντιπολιτευόμενους». Ο λαός έδινε μάχες για την εκλογή ενός συνδυασμού και ο συνδυασμός (όταν δεν κατέκτησε το δημαρχιακό θώκο) σχεδόν στο σύνολο του προσχώρησε στην πλειοψηφία.
Δεν είναι άραγε αυτή η επιλογή μια ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών του δημοτικού συμβούλου;

Εμείς ψηφίσουμε για το Κιλκίς, κι εσείς αποφασίζετε για τον εαυτό σας.

Επιστρέψτε στους δρόμους και στις πλατείες και μεταφέρετε τη φωνή του δημότη σε μια αίθουσα δημοκρατίας και όχι μοναρχίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.