Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί σκηνής

Υπό την αιγίδα της έθεσε η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί σκηνής που προκήρυξε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

Σε δηλώσεις της, η κυρία Μ. Βιδάλη χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία της Ένωσης, με την οποία αναδεικνύει ένα κορυφαίο είδος λόγου, που καταξιώνει τον συγγραφέα και τον ερμηνευτή, κάτι που και η ίδια έχει βιώσει στην πορεία της ως ηθοποιός.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια καινοτόμο, ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με την υποστήριξη της «Τέχνης Πολιτεία», υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και σε συνεργασία με Δήμους σε όλη την επικράτεια.

Λεπτομερείς πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα της Ένωσης, στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1389/

Απομαγνητοφωνημένη η δήλωση της κυρίας Βιδάλη:

«Συγχαρητήρια στην Ένωση Σεναριογράφων για αυτήν την εξαίρετη πρωτοβουλία, να προκηρύξουν διαγωνισμό για θεατρικό μονόλογο.

Είναι το κορυφαίο είδος, που καταξιώνει τον συγγραφέα – και πάρα πολύ δύσκολο για τον ερμηνευτή. Πιστέψτε με εμένα, που επί επτά χρόνια παίζω τον μονόλογο της ζωής της Λέλας Καραγιάννη.

Η αιγίδα της Περιφέρειας ήταν το λιγότερο που μπορούσε να δοθεί και είναι τιμή και για εμάς να συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.