Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Τηλεκπαίδευση θα διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Με αφορμή την κατάληψη του 1ου ΓΕΛ και την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Διευθυντή και στον σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς δηλώνουμε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ, η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. 

Είναι γνωστό ότι καθόλη την περίοδο της πανδημίας, το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.

 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση. 

Σύμφωνα με το άρθρο του ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας: «1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες από τον χώρο του σπιτιού τους.

Η Πολιτεία, είναι καλό να φροντίσει για τον εξοπλισμό των σχολείων με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, για τον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες, πολλές φορές, λόγω υπερπληθυσμού των μαθητών, καταργούνται και τα εργαστήρια και οποιαδήποτε αίθουσα άλλης χρήσης, αντί να προσπαθεί μέσω του εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών να καταστείλει τις δίκαιες αντιδράσεις και διεκδικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.