Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Υπογραφή σύμβασης για υλοποίηση έργου οδοποιίας στο τμήμα Καστανερή – Μεγάλα Λιβάδια


Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται έργο οδοποιίας, το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό – λόγω του ορεινού ανάγλυφου – τμήματος που συνδέει την Καστανερή με τα Μ. Λιβάδια, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΑΛΛΙΜΟΓΙΑΝΝΗ - Δ.ΦΩΤΑΡΟΥΔΗΣ ΟΕ», Παναγιώτη Καλλιμογιάννη.

Η σύμβαση αφορά το υποέργο 21 με τίτλο: «Άρση επικινδυνότητας τμήματος της Επ.Ο.19 «Αξιούπολη – Γοργόπη - Γουμένισσα – Καστανερή - Όρια Ν. Πέλλας» μεταξύ των οικισμών Καστανερής - Μ.Λιβαδίων (200μ)» και ανήκει στο έργο : «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», προϋπολογισμού 100.000,00€.

Στην περιοχή ενδιαφέροντος λόγω του ανάγλυφου του φυσικού εδάφους, έχει παρατηρηθεί- σε βάθος χρόνου- ότι, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, το οδόστρωμα κατακλύζεται από τα όμβρια ύδατα τα οποία ρέουν από το λόφο προς το ρέμα και δεν υπάρχουν τεχνικά έργα αποχέτευσης του οδοστρώματος. 

Λόγω δε, και της φύσης του επιφανειακού εδάφους τα όμβρια ύδατα μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες στερεοπαροχής με αποτέλεσμα το μπάζωμα της Επαρχιακής Οδού με φερτά υλικά, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της διερχόμενης κυκλοφορίας. Κρίθηκε, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης της οδού και συγκεκριμένα τμήματος του πρανούς καθώς και του οδοστρώματος το οποίο είχε υποστεί καθίζηση καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών αποχέτευσης με σκοπό τη δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών κυκλοφορίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Η κατασκευή ενθεμάτων με ειδικό γεωτρητικό εξοπλισμό. Τα στοιχεία αυτά θα “ράψουν” την επιφάνεια ολίσθησης, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν το σώμα της εδαφικής μάζας που κατολισθαίνει και, τέλος, θα βελτιώσουν τα φορτία της κυκλοφορίας.

Η κατασκευή πλάκας επί εδάφους στη στέψη των ενθεμάτων.

Η κατασκευή της υπόβασης, βάσης και του ασφαλτοτάπητα της οδού πάνω από την πλάκα επί εδάφους

Η κατασκευή ανοικτού ορθογωνικού οχετού και τριγωνικής τάφρου απορροής υδάτων στην άκρη του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.