Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Περιστέρι Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Με λαμπρότητα και διακριτική συμμετοχή των πιστών τελέστηκε στον Εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Περιστερίου Κιλκίς μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ο Ναός είναι ένα πραγματικό "στολίδι" του χωριού που γνωρίζουν όλοι ίσοι περνούν από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. 

Δεσπόζει με έναν προστατευτικό τρόπο στον μικρό χωριό και η παρουσία το προβάλει αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Την ημέρα της γιορτής του στολίστηκε με Αγάπη από τους κατοίκους και με όμορφες σκέψεις που τις μαρτυρούν τα χρυσάνθεμα (λουλούδια)διάσπαρτα παντού στην χάρη του Αγίου Δημητρίου. 

Οι ιεροψάλτες χάρισαν στον κόσμο τους ωραιότερους ύμνους. Ο πάτερ Δημήτριος για άλλη μια φορά καθήλωσε τον κόσμο με πνευματικό λόγο που πραγματικά αγγίζει τις ψυχές του κόσμου που παρακολουθεί τα κηρύγματα του προσεγγίζοντας ουσιαστικά τους βίους των Αγίων. 

Το πανηγύρι στο μικρό χωριό Περιστέρι μπορεί να μην είχε τον κόσμο όπως συνηθίσαμε σε αυτές τις θρησκευτικές συναντήσεις στην Πατρίδα μας. Είχε όμως κάτι διαφορετικό, φιλόξενο και ανθρώπινο. Οι μάσκες έγιναν δοκιμασία. Έγιναν ευκαιρία για σκέψεις και πολλά άλλα που μπορούν να λειτουργήσουν κόντρα στις δυσκολίες σε ένα διαφορετικό κόσμο και ακόμη πιο ξεκάθαρο απέναντι στην ζωή την ίδια που η Αγάπη μόνο μπορεί να αναδειχθεί μέσα από τον βίο ενός Αγίου.

Ακόμη με το μεράκι και την ομορφιά ανθρώπων που στολίζουν ένα μικρό Ναό με χρυσάνθεμα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.