Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς, ανακαλύπτει την αρχαία Μόρρυλο


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, αναβαθμίζοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των περιοδικών / περιοδευουσών εκθέσεών της υλοποιεί για τις επόμενες 7 Πέμπτες στο χώρο παρουσίασης της έκθεσης "ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ" το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτουμε την αρχαία Μόρρυλο.

Στο πρόγραμμα που διεξάγεται στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συμμετέχει για 4 Πέμπτες το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς και για τις επόμενες 3 το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με διαφορετικά τμήματα κάθε φορά.

Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς κυρίας Γεωργίας Στρατούλη και την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κυρίας Μαρίας Φαρμάκη, οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς αξιοποιώντας ανασκαφικά στοιχεία και επιγραφικά τεκμήρια συνέθεσαν πληροφορίες για τις παραγωγικές δυνατότητες, την πολεοδομική συγκρότηση, την πολιτειακή οργάνωση, τα ιερά και την λατρεία καθώς και τις ασχολίες των κατοίκων της αρχαίας Μορρύλου, της οποίας τα κατάλοιπα αναπτύσσονται σε χαμηλό λόφο 18 χλμ νότια από την πόλη του Κιλκίς, στην περιοχή της κοινότητας των Άνω Αποστόλων.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν μίας ώρας και συμμετείχαν 19 μαθητές και μαθήτριες. Συνοδός εκπαιδευτικός ήταν η φιλόλογος κ. Γιωτοπούλου Βασιλική. Τα παιδιά καλωσόρισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θ. Χριστοφορίδης.

Πρόσκληση

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς προσκαλούν τους/τις μαθητές/τριες του Γ4 της σχολικής χρονιάς 2020-2021 να παραβρεθούν στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, για να τους απονεμηθεί ειδικός έπαινος κοινωνικής προσφοράς. Η πράξη των μαθητών/τριών να προσφέρουν εργαστηριακό εξοπλισμό Χημείας στο σχολείο, με τα χρήματα του ταμείου του τμήματός τους αποτελεί έργο κοινωνικής προσφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.