Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Πετυχημένη η μουσική εκδήλωση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Όλα μύριζαν λαχτάρα για λευτεριά, για αξιοπρέπεια, για ισότητα, για ανθρωπιά το Σάββατο 3 Ιουλίου στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό. Η συμμετοχή της Τέχνης στις πανελλήνιες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, συμμετοχή η οποία έχει συμπεριληφθεί στο Ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων τρίτων της Επιτροπής Ελλάδα 2021, ανέδειξε μουσικά μέσα από τους στίχους των ποιητών το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό.

Τραγούδια που αγαπήσαμε, θα αγαπάμε και θα αγαπούν και οι γενιές που θάρθουν περιπλανήθηκαν στις φυλλωσιές πριν αγγίξουν την ψυχή.

Είδαμε πολλούς δακρυσμένους, άλλους από το ξύπνημα της μνήμης, άλλους από τη μεγάλη ψυχική ευχαρίστηση που βρήκε στο δάκρυ την εκτόνωση της, άλλους γιατί ήταν η πρώτη μουσική μέρα μετά από ενάμιση χρόνο υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Το βέβαιο είναι ότι ψυχούλες πολλές συναντήθηκαν με την απόλυτη ευχαρίστηση και ηρεμία.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αυτήν την ψυχική τέρψη οι εξαιρετικοί μουσικοί και φίλοι της Τέχνης, ο Βασίλης Πρατσινάκης, ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης και ο Παύλος Παφρανίδης.

Ο λυρισμός της Ελένης Λιαρετίδου στην απόδοση του ποιήματος «Εις Σάμον» του Ανδρέα Κάλβου εκφραστής του μέτρου ενώ η απίστευτη φωνή της Έλλης Φρεγγίδου απέδωσε συγκινητικά το ποίημα «Η πόλη των θαυμάτων» του Τάσου Λειβαδίτη.

Για άλλη φορά από καρδιάς ευχαριστούμε την Έλλη Φρεγγίδου, (η οποία με αγάπη πρόσφερε σε όλους τους θεατές δροσερό λευκό κρασί Αϊδαρίνη), γιατί μας πίστεψε πολύ και την πίστη της την έκανε πράξη, τον Σπύρο Μιχαηλίδη που είναι κοντά μας, τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη που ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες μας, την εταιρία “ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε”, την “EURIMAC A.E”, το ΚΕΚ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, το ΚΔΑΠ ΝΕΦΕΛΗ, τον Αστέρη Τριανταφύλλου.

Περάσαμε υπέροχα και ήδη ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ένα αφιέρωμα έκπληξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.