Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Πρεμιέρα στο θερινό σινεμαδάκι της Τέχνης


Ανακοίνωση Τέχνης Κιλκίς
Τρίτη 6 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ! Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε παρά με την πιο τρελή γαλλική κωμωδία με τίτλο « Πουλιά στον Αέρα» / Le Dindon» του Ζαλίλ Λεσπερ.

Οι ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις μέσα στις οποίες γεννιούνται και πεθαίνουν τα ερωτικά «σχήματα» που δημιουργεί ο Φεϊντό, μοιάζουν με τη σχεδόν ατταβιστική προσπάθεια των ανθρώπων να ενδώσουν στην επιθυμία, να γευτούν το απαγορευμένο, να προδώσουν χωρίς να χάσουν την εμπιστοσύνη των άλλων και να προδοθούν προκειμένου από τη θέση του θύματος να πάρουν το παιχνίδι στα χέρια τους - σε μια διαρκή ανταλλαγή εξουσίας που κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι αφορά μόνο την ερωτική ζωή ή μόνο την αστική τάξη, αλλά ίσως και περισσότερο όλη την πυραμίδα της κοινωνικής δομής και σίγουρα τη διαχρονικά «ύποπτη» άσκηση της πολιτικής.

Η ταινία «Πουλιά στον Αέρα» του Ζαλίλ Λεσπέρ (στη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του αυθεντικά τιτλοφορούμενου «Le Dindon», έχει όλη την ουσία της ειρωνείας και της τρέλας που διακρίνεις μέσα στις παρεξηγήσεις στις οποίες μπλέκονται οι ήρωές του Φειντό.

Γραμμένο το 1896, το «Le Dindon» αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών που για να εκδικηθούν τους άπιστους συζύγους τους θα τους ανταποδώσουν με το ίδιο νόμισμα, στο γνωστό (και αναχρονιστικό) μοτίβο που ορίζει τις σχέσεις ανδρών γυναικών στα περισσότερα έργα του Φεϊντό.

Το «Έξυπνο πουλί» του διάσημου Γάλλου συγγραφέα μεταφέρεται από τα τέλη του 19ου αιώνα και τα μεγαλοαστικά παριζιάνικα σαλόνια στα φιλελεύθερα ’60s και τον κύκλο του μεγαλοδικηγόρου Ρενέ. Ενός φιλότεχνου εργασιομανή, ο οποίος δεν δίνει σημασία στο επίμονο φλερτ που δέχεται η πιστή σύζυγός του Βικτουάρ από τον φίλο του κι αδιόρθωτο γυναικά Εντουάρ. Όταν, όμως, μπουν στο κάδρο, ακόμα ένας θαυμαστής της και μια εξωσυζυγική σχέση του Ρενέ, οι ελπίδες του Εντουάρ αναπάντεχα αναπτερώνονται.

Πόρτες ανοιγοκλείνουν και ίντριγκες εξυφαίνονται σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και συμπτώσεων, το οποίο ξετυλίγεται γύρω από τον στύλο μιας ξέφρενης, αμοραλιστικής ερωτικής απάτης. Η αστική ηθική σαρκάζεται διασκεδαστικά από τον αριστοτέχνη Φεϊντό.

Ο Ζαλίλ Λεσπέρ (της φήμης του «Yves Saint Laurent») εμπιστεύεται στο σενάριο και στο ρόλο του Ποντινιάκ στον ταλαντούχο Γκιγιόμ Γκαλιέν της Comédie-Française και χαρίζει μια ξέφρενη, ανάλαφρη, διαχρονική κωμωδία.

Γαλλία, Βέλγιο, 2019

· Παραγωγή: Ζουλιάν Ντερίς, Νταβίντ Γκοκιέ

· Σκηνοθεσία: Ζαλίλ Λεσπερ

· Σενάριο: Ζαλίλ Λεσπέρ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαντέτ Ντρουάρτ

· Φωτογραφία: Πιερ-Ιβ Μπαστάρντ

· Μοντάζ: Φρεντερίκ Ολσζάκ

· Μουσική: Λουντοβίκ Μπουρς

· Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Μπουν, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Λορ Καλαμί, Ανρί Γκιμπέτ

· Διάρκεια: 85 λεπτά

Την Τρίτη 6 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις και πολλά πολλά γέλια.

Ααααααααα! Αντικουνουπικά και μασκούλες μην ξεχάσετε.

Στις προβολές θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.