Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 31/5/2021, 6:30 μ.μ.


Συνελήφθη 43χρονος για εμπορία ναρκωτικών
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται στη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Πρόκειται για 43χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (30-05-2021) καθώς στην κατοχή του αλλά και σε δύο οικίες του στην περιοχή της Τούμπας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 290 γραμμαρίων,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας ,

2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (30 Μαΐου 2021) το απόγευμα στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 ετών και χρηματική ποινή 28.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη σήμερα (31 Μαΐου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς κατελήφθη να έχει παραβιάσει κατάστημα και να έχει αφαιρέσει μια ταμειακή μηχανή. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία και η ταμειακή μηχανή, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι βραδινές ώρες χθες, παραβίασε ακόμη ένα κατάστημα στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή και χρηματικό ποσό.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2021, ενεργώντας μαζί με συνεργό της, αφαίρεσαν από κατάστημα σε περιοχή της Πέλλας, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.557 έλεγχοι, από τους οποίους οι 29.734 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 172 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

129 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ,ως ακολούθως:

26 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Θεσσαλονίκη,
13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στην Ήπειρο,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
9 στη Στερεά Ελλάδα,
9 στο Νότιο Αιγαίο,
8 στα Ιόνια Νησιά,
7 στην Αττική,
6 στην Κρήτη,
5 στην Πελοπόννησο,
5 στην Κεντρική Μακεδονία,
1 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.542 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 54.446 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.096 των 150 ευρώ.

34 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

8 στη Δυτική Μακεδονία,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στην Κρήτη,
3 στην Αττική,
3 στη Δυτική Ελλάδα,
3 στην Πελοπόννησο,
3 στη Θεσσαλία,
1 στο Βόρειο Αιγαίο και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.578 ομοειδείς παραβάσεις.

8 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για χρήση μουσικής.

σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη μπαρ για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη εστιατορίου για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για χρήση μουσικής.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για υπέρβαση ορίου πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.491 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.009 άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ατόμου για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε συγκρότημα κατοικιών.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Απότην έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 157 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.