Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Δήμος Κιλκίς: Λαμπαδηφορία Πολιτιστικών Συλλόγων στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Με τη φλόγα του κεριού αναμμένη για να κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα λαμπαδηφορία στο Κιλκίς.

Η πένθιμη πομπή ξεκίνησε από το Δημαρχείο Κιλκίς και κατέληξε στην πλατεία Ειρήνης, όπου στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Στη λαμπαδηφορία συμμετείχαν με λιγοστούς εκπροσώπους τους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid – 19, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς ‘’Οι Αργοναύτες’’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Λαβάς’’ Ευκαρπίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Μπέλλες’’ Μουριών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ποταμιάς, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘’Μωμόγεροι’’ Αγίου Μάρκου, ‘’Τα Κρούσια’’ του Αγίου Αντωνίου καθώς και ο Σύλλογος Στενημαχιτών ‘’Άγιος Τρύφων’’, η Θρακική Εστία Κιλκίς και αντιπροσωπεία του ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της λαμπαδηφορίας είχε ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό να τιμήσει τα 353.000 θύματα της νεοτουρκικής θηριωδίας διατρανώνοντας το μήνυμα της καταδίκης του εγκλήματος της Γενοκτονίας και της ενωτικής στάσης του πολιτιστικού στοιχείου απέναντι σε κάθε είδους βαρβαρότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.