Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η Ρία Τσίγα μιλά στη Γνώμη στο Θωμά Μαρκόπουλο


Η νεαρά κυρία Ρία Τσίγα μιλά στη Γνώμη στο Θωμά Μαρκόπουλο. Μια κυρία αμερικανικών και οσκαρικών προδιαγραφών σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social media και digital marketing specialist and more, much more... πολυάσχολη και πολυτάλαντη, η φίλη Ρία. Για να δούμε τι μας είπε...

Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Ρία:
Καταγωγή, Οικογένεια, Σπουδές, Χόμπι, τρέχουσα Καθημερινότητα κλπ.

Κατάγομαι από την όμορφη Άρτα ωστόσο γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Εκεί έζησα και τα πιο όμορφα χρόνια της ανήλικης ζωής μου ασχολούμενη πέραν των άλλων με την ιππασία -όπου συμμετείχα και σε αγώνες- και το τένις. Σπούδασα φωτογραφία και digital marketing όπου είναι η βασική μου απασχόληση αυτή την περίοδο. Μου αρέσει να περνάω πολύ χρόνο με τον αγαπημένο μου σκυλάκο τον Τέντι και φυσικά με την οικογένεια μου. Σαν χόμπι θα έβαζα την ιππασία πρώτη ιεραρχικά καθώς ασχολούμαι από 5 χρονών και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και με χαλαρώνει.

Εργασιακά – Επαγγελματικά
με τι καταπιάνεσαι αυτό το διάστημα;


Η κύρια ενασχόλησή μου αυτή την περίοδο αφορά το κομμάτι των social media και του digital marketing, αποτελώντας κομμάτι μιας σημαντικής εταιρίας με φωτιστικά (EgloHellas). Είναι πολύ μεγάλη εταιρία στον τομέα της με έδρα την Αυστρία και είμαι πολύ ευχαριστημένη να αποτελώ και εγώ μέλος αυτής της ομάδας.

Είσαι κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά Κοινωνικά,
Διεθνή, Περιβαλλοντικά Ζητήματα, θέματα γύρω από τα Ζωάκια, κλπ;


Είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους μικρούς μας φίλους. Έχοντας και η ίδια όπως προείπα ένα σκυλάκι το οποίο και θεωρώ μέλος της οικογένειάς μου με αφορά ότι περιστρέφεται γύρω από αυτό το θέμα. Για παράδειγμα να σου πω θεωρώ πολύ καλό βήμα την αυστηροποίηση των ποινών για κακοποίηση ζώων, αν και πολύ καθυστερημένα, θεωρώ ότι έγινε μια αρχή που καθορίζει εκτός των άλλων το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας όπως η ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2021.

Ποιο το παράπονο σου από την Γενιά μας;
Τι σε ενοχλεί;


Η γενιά μας έχει περάσει δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες αντιμετωπίζοντας προβλήματα που δεν δημιούργησε η ίδια. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενεργοί σε πολλά θέματα δε μπορώ να το πω όμως παράπονο γιατί αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες.

Πως βίωσες και βιώνεις τον Sars - Covid 19 και τα αποτελέσματα του;

Πολύ δύσκολα όπως όλος ο κόσμος νομίζω. Ήρθε ανάποδα όλη η ζωή μας και όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Από μια αγκαλιά μέχρι ένα ταξίδι. Πράγματα δηλαδή που έδιναν τον τόνο και το χρώμα στην καθημερινότητά μας. Προσωπικά επειδή λατρεύω τα ταξίδια νομίζω ότι μου στοίχισε πολύ σε αυτό το κομμάτι το λοκντάουν και η πανδημία. Φυσικά όλα αυτά δεν συγκρίνονται με τις ζωές που χάθηκαν και χάνονται και περνώντας αυτό τον σκόπελο, έχοντας την υγεία μας, θα βρούμε τον τρόπο να αποκτήσουμε όλα όσα μας στέρησε ο covid.

Σου δίνω ένα τζίνι με 3 Ευχές…
ποιες ευχές κάνεις;


Υγεία, αγάπη και υλοποίηση των στόχων που έχει ο καθένας στη ζωή του!

Me Too Greece…
πως βλέπεις να προχωρεί όλο αυτό;


Νομίζω ότι μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι και να σπάει ένα απόστημα βαθιά ριζωμένο όχι μόνο στον αθλητισμό η το θέατρο αλλά σε κάθε επαγγελματικό τομέα απέναντι στην κακοποίηση( όποια μορφή και αν έχει) εις βάρος των γυναικών. Φυσικά βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αλλά πιστεύω ότι πια δόθηκε το έναυσμα και η φωνή σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία να μιλήσει και να δικαιωθεί.

Έχεις δεχτεί επιθέσεις κάθε είδους στην δουλειά σου;

Θεωρώ εαυτόν τυχερή καθώς δεν έχω βιώσει κάτι ανάλογο. Προσπαθώ όμως σαν γυναίκα που δουλεύει από πολύ μικρή να μπω στην θέση αυτών των κοριτσιών και να δώσω όλο τον σεβασμό που απαιτεί το θάρρος και η τόλμη τους να μιλήσουν και να ξεσκεπάσουν τραγικές καταστάσεις για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο.

Είσαι αισιόδοξη για το Καλοκαίρι του 2021 που γλυκοχαράζει;

Είμαι αισιόδοξη για το καλοκαίρι ναι. Είναι στη φύση μου να σκέφτομαι το ποτήρι μισογεμάτο. Νομίζω ότι το πολύ δύσκολο κομμάτι πέρασε και τώρα θα βρούμε σιγά σιγά την ισορροπία και όσα καθόριζαν τη ζωή μας προ πανδημίας. Άλλωστε οι Έλληνες έχουν αποδείξει πλείστες όσες φορές στο παρελθόν ότι έχουν το σθένος να ανακάμπτουν ακόμα πιο δυνατοί μετά από κάθε δυσκολία.

Να είσαι καλά όμορφη Ρία, να περνάς καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου. Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα, την ευγένεια και την ταχύτητα σου.

Εγώ σε ευχαριστώ Θωμά μου. Να είσαι καλά, με Υγεία. Καλή συνέχεια στο ποιοτικό έργο σου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.