Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

"Το κράτος δολοφόνος το Ισραήλ... στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Ένα νέο λουτρό αίματος με θύματα αμάχους και γυναικόπαιδα έχει ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή, με τους στρατοκράτες ιμπεριαλιστές του κράτους του Ισραήλ, να αποκλείουν παραπέρα Παλαιστινιακές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ μέσο της πολιτικής του εποικισμού.


Το νέο αυτό έγκλημα του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού γίνεται με την ανοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και αποτελεί κρίκος των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Τα γεγονότα σηματοδοτούν όξυνση των ανταγωνισμών, με το Ισραήλ για άλλη μια φορά να γίνεται ο «παίκτης» που στρώνει το έδαφος για να προχωρήσουν τα αμερικανονατοικά σχέδια για την «Νέα Μεγάλη Μέση Ανατολή» που στόχο έχει να ανακόψει την επιρροή χωρών – ανταγωνιστών όπως της Ρωσίας, Κίνας και Ιράν.

Πίσω από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών κρύβονται οι αξιώσεις τους, για πολιτική και οικονομική ενδυνάμωση για λογαριασμό των αστικών τάξεων των χωρών τους και των μονοπωλίων που εκπροσωπούν με το τίμημα να το πληρώνουν οι λαοί κάθε πλευράς.

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι υπόλογη μπροστά στον Ελληνικό λαό αφού πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των εγκλημάτων του Ισραήλ χαρακτηρίζοντας τις σφαγές αμάχων Παλαιστινίων στην λωρίδα της Γάζας δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ.

Υποκριτική και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αφού για αυτόν φταίει μόνο ο «ακροδεξιός» Νετανιάχου, που έκανε βέβαια μπίζνες μια χαρά μαζί του όταν ήταν στην κυβέρνηση και συμμετείχαν σε κοινά τραπέζια συνομιλιών διαφημίζοντας την αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Αυτό το κράτος δολοφόνος το Ισραήλ έχουν για στρατηγικό σύμμαχο στα πλαίσια να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά οι στρατηγικοί στόχοι της εγχώριας αστικής τάξης ή οποία βλέπει οικονομικά οφέλη και αύξηση των κερδών της από μια συνεργασία με το Ισραήλ στο φόντο των ενεργειακών πηγών και αγωγών μεταφοράς τους.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί μαχητικά και αγωνιστικά στο πλευρό των Παλαιστινίων όπως κάνει τόσα χρόνια σε σχέση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του.

Να καταγγείλει όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μακελεύουν τους λαούς μαζί με την συμμετοχή και της δικής μας εγχώριας αστικής τάξης που εμπλέκεται μέσο των κυβερνήσεων κάνοντας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.

Να σταματήσουν οι βάρβαροι και απάνθρωποι επικοισμοί εις βάρος των Παλαιστινίων.

Να σταματήσει η κατοχή του Ισραηλινού στρατού σε Παλαιστινιακά εδάφη.

Να παλέψουμε για το δίκαιο αίτημα για την δημιουργία ανεξάρτητου και ενιαίου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Ξεσηκωνόμαστε. Όλοι μαζικά στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.