Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 18/5/2021, 3:13 μ.μ.


Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2020, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου του 2020 σε φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διανομή και μεταφορά καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω ημεδαποί, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, προσέγγιζαν τα φορτηγά αυτοκίνητα, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των οδηγών τους, κατά τη διανομή καπνικών προϊόντων σε παρακείμενες επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό των φορτηγών, διάφορα καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 8.317,40 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, στις αρχές του μήνα, εισήλθαν παράνομα σε αποθήκη ημεδαπού, που βρίσκεται σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσαν ποσότητες λιπασμάτων και ζωοτροφών καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Τα παραπάνω κλοπιμαία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Αυτόφωρες συλλήψεις (26) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι έξι (26) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης Αστυνομίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

(2) άτομα για κλοπή κατά συναυτουργία.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

(2) άτομα για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία.

(2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν πακέτα με λαθραία τσιγάρα, καθώς και συσκευασίες καπνού οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

(1) άτομο για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

(14) άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.860 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.554 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 257 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

203 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

42 στο Βόρειο Αιγαίο,
29 στα Ιόνια Νησιά,
22 στη Θεσσαλονίκη,
22 στη Στερεά Ελλάδα,
20 στη Κρήτη,
14 στην Αττική,
12 στη Κεντρική Μακεδονία,
12 στην Ήπειρο,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
8 στη Πελοπόννησο,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
5 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 54.445 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 52.358 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.087 των 150 ευρώ.

40 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

9 στην Κεντρική Μακεδονία,
8 στη Θεσσαλία,
7 στο Νότιο Αιγαίο,
4 στην Κρήτη,
4 στη Πελοπόννησο,
2 στην Αττική,
2 στην Ήπειρο,
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
1 στη Θεσσαλονίκη,
1 στη Στερεά Ελλάδα και
1 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.965 ομοειδείς παραβάσεις.

13 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ – μπαρ, για παραμονή και εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για αναπαραγωγή μουσικής.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Στα Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και 300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 6 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.242 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.971 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Απότην έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 146 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.