Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Δήλωση Χ. Γκουντενούδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Φέτος συμπληρώνονται 102 ολόκληρα χρόνια από την 19η Μαΐου του 2019. Τότε που ο Ποντιακός Λαός, ένα υπερήφανο και αδούλωτο κομμάτι του Ελληνικού Γένους ξεριζώθηκε από την πατρογονική του εστία. 

Το κεμαλικό κράτος των Νεότουρκων διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την ίδια περίπου χρονική περίοδο με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Φέτος, προς τιμήν του ο Αμερικανός Πρόεδρος J. Biden αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία και δημιούργησε ένα παγκόσμιο νομικό αλλά και πολιτικό και ηθικό δεδικασμένο το οποίο αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Χρέος της ελληνικής πολιτείας αλλά και των φορέων της ομογένειας και των ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τους Ποντίους σε όλο τον κόσμο είναι να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή διεθνή συγκυρία ώστε επιτέλους μετά από δεκαετίες αγώνων να αναγνωρισθεί και η Ποντιακή γενοκτονία διεθνώς.

Μόνον έτσι θα βρουν δικαίωση οι 353.000 ψυχές που χάθηκαν από την τουρκική θηριωδία και μόνον έτσι θα υπάρξει ελπίδα να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες απάνθρωπες πράξεις.

Όλοι εμείς οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι απόγονοι των προσφύγων, κλίνουμε το γόνυ απέναντι στην ιστορία και στους αγώνες του Ποντιακού Ελληνισμού και διατρανώνουμε την βούληση μας για την δικαίωση των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.