Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Όμορφος κόσμος... ηθικός


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Και να λοιπόν που στην Ελληνική πολιτική σκηνή, όλα γίνονται. Και έμελλε να δούμε Νεοδημοκράτη πρώην υπουργό να κάνει στο documento αποκλειστικές δηλώσεις, για όλα όσα ανακάλυψε μετά από ένα λάθος του λογιστή του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι του προγράμματος Συν-εργασία εισέπραττε χιλιάδες ευρώ ως υποτίθεται μισθούς δικούς του και εικονικών συνεργατών του.

Ο Βρούτσης όχι μόνο ανακάλυψε τι έγινε, αλλά εισήγαγε και τροπολογία που προφυλάσσει το δημόσιο χρήμα από παρόμοιες απάτες. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την θέση του μετά από λίγο καιρό.

Και να αντικατασταθεί από τον Κωστή Χατζηδάκη τον οποίο και ο Φουρθιώτης εκθειάζει. Και λέω τώρα εγώ. Είναι δυνατόν ο μάνατζερ της Τζούλιας να κάνει ότι θέλει κι ολόκληρο Μαξίμου να κάνει τουμπεκί;

Μήπως λέω μήπως ξέρει κάτι παραπάνω για τη Λιγναδειάδα και για τα βίτσια κάποιων υψηλά ιστάμενων; Όχι γιατί και ο πλέον αφελής καταλαβαίνει ότι πίσω από το δεν παραιτούμαι της Μενδώνη κρύβεται το δε φεύγω γιατί αν φύγω θα πάρω κι άλλους μαζί μου γιατί θα αποκαλύψω ποιος μου τον φόρτωσε.

Πάντως ότι και να πούμε το συμπέρασμα είναι ένα. Στα κόμματα εξουσίας πάντα θα υπάρχει ένα υγιές κομμάτι και ένα βρώμικο. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σέβονται το λειτούργημα του πολιτικού και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που προτιμούν να κατασκευάσουν στεγανά, μηχανισμούς και πελατειακούς στρατούς που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην εξουσία στους αιώνες των αιώνων αμήν.

Πάντα θα υπάρχουνε γραμματείς και πρόεδροι στρατευμένοι στην κομματική σημαία, και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα εξακολουθήσουν να δέχονται πεσκέσι ντενεκέδες ελιές παζαρεύοντας ρουσφέτια και θέσεις. Πάντως για να ξεκαθαρίσει μια παράταξη το διεφθαρμένο της κομμάτι θέλει αρετή και τόλμη.

Γιατί οι διεφθαρμένοι είναι οι πρώτοι που υιοθετούν το φωνάζει ο κλέφτης για να σηκώσουν σκόνη και να προκαλέσουν εντυπώσεις, και οι πρώτοι που ξέρουν ότι έχουν στην υπηρεσία τους ολόκληρο στρατό εξυπηρετηθέντων οι οποίοι και θα τους ακολουθήσουν εάν αλλάξουν παράταξη.

Το κόστος λοιπόν από το πέσιμο των ποσοστών είναι ο βασικός λόγος που μπλοκάρει τα κομματικά ξεκαθαρίσματα και δίνει παράταση σε μια κατάσταση που οι υγιείς πολιτικοί επισκιάζονται από τους πολιτικούς και υποτίθεται λαοφιλείς θεατρίνους που δεν αφήνουν να κουνιέται φύλλο δίχως την έγκριση τους.

Πάντως είναι απορίας άξιον πώς ένας δεξιός πρώην υπουργός κατέφυγε για αποκλειστικές δηλώσεις στο documento, κι αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι στα ελεγχόμενα από τη δεξιά έντυπα δεν είχε εμπιστοσύνη κι ότι το κυβερνών κόμμα που ειρωνευόταν τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς είναι ίδιο και χειρότερο.

Και το ότι ο Βρούτσης προτίμησε να κάνει δηλώσεις αποκλειστικές στο Βαξεβάνη που όλοι τον βρίζουν είναι από μόνο του τροφή για σκέψη. Γιατί δεν είναι ένα απλό κομματικό μέλος αλλά κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρώτον γιατί αυτό δείχνει ότι τα έντυπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση μπορεί και να κουκούλωναν το θέμα, και δεύτερον γιατί μάλλον ήθελε να βγουν προς τα έξω όλα όσα δείχνουν τη μπόχα της φθοράς σε μέρος της παράταξης.

Πάντως απο καθαρό ένστικτο κάτι μου λέει ότι προσεχώς ο Βαξεβάνης μπορεί να κάνει αποκαλύψεις και για άλλους ατσαλάκωτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.