Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

104η πετυχημένη αιμοδοσία, από την τράπεζα αίματος «Ακριτών» Πολυκάστρου

Είσοδος στο «Σπίτι του Πόντου», περιμένοντας την σειρά

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ήταν Μάρτιος του 1990 όταν ξεκίνησε η λειτουργία της τράπεζας αίματος των « Ακριτών» Πολυκάστρου, με την συμμετοχή 38 εθελοντών αιμοδοτών. Μάρτιος και τώρα 2021, COVID, εγκλεισμοί, σεισμοί και πλήθος περιορισμοί, η τράπεζα όμως των εθελοντών αιμοδοτών των «Ακριτών» εισήλθε αισίως στο 32ο έτος λειτουργίας της με την ίδια διάθεση, δυναμική και οργανωτική εμπειρία με στόχο πάντοτε την βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Με απόλυτη όπως πάντα επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στο «Σπίτι του Πόντου», στο Πολύκαστρο, η 104η εθελοντική αιμοδοσία.

Δεκάδες μέλη από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 13:00 προσήλθαν για να προσφέρουν το αίμα τους, ιδιαίτερα σημαντική η προσέλευση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Στα πλαίσια του διαθέσιμου χρόνου και με ρυθμό αιμοδότησης 13 άτομα ανά ώρα, αιμοδότησαν 52 μέλη, ενώ πάρα πολλά μέλη αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους πράγμα που μας στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών αλλά και του ίδιου του διευθυντή του τμήματος αιμοδοσίας, κ. Κοντογιώργου, ήταν αδύνατον να αιμοδοτήσουν όλοι όσοι προσήλθαν και ήταν πάρα πολλοί και μάλιστα νέοι αιμοδότες.

Τα αιμοδοτήσαντα μέλη:

Αβραμίδης Κυριάκος, Αγγέλου Γλαύκη(Αξιούπολη), Αθανασιάδης Ανέστης(Αξιούπολη),

Αθανασιάδου Ελένη(Αξιούπολη), Αθανασιάδου Ευαγγελία, Αλεξανδρίδης Ηλίας(Πευκόδασος), Βασιλακάκης Τάσος, Γιαμπατζίδου Μένια, Γκαϊντατζής Δημήτριος, Γκαντίδης Κώστας, Γκίτσης Γεώργιος(Αξιούπολη), Γρηγοριάδης Σάκης(Αξιούπολη),

Δεκουτσίδης Δημήτρης, Δουκάογλου Αμαλία, Εκμεκτσόγλου Μπάμπης, Εξαδάκτυλος Γιάννης(Καμποχώρη), Ζάϊκος Χρήστος, Ζωσιμίδης Νίκος, Ιβαντζίκη Ευαγγελία, Ιορδανόπουλος Μάρκος, Καραφυλλέ Ρίτσα, Κατραμάδας Ν. Ιωάννης, Κατσαβός Αθανάσιος,

Κιαχίδης Γεώργιος(Εύζωνοι), Κιαχίδης Κυριάκος(Ευζωνοι), Κοκκινίδης Σταύρος, Μούζα Ελένη, Μπαϊνούζη Σουσάνα, Μπουσμπούκης Βαγγέλης(Λιμνότοπος), Νάντσιος Θάνος,

Παπαιωάννου Δημήτριος, Παπαιωάννου Χρήστος, Παυλίδης Βαγγέλης, Πρασσούδη Κλεοπάτρα, Ρίστο Τζόρνταν, Σαββάκης Χρήστος, Σαββίδης Γεώργιος(Νέα Καβάλα), Σαλαπάνης Ευρυπίδης, Σαουλίδης θεόδωρος, Σαχπαζίδης Διογένης, Σιάνα Δέσποινα, Σπυρίδης Ιωάννης(Εύρωπος), Στεργιούλας Χάρης, Συκούδης Δημήτριος, Συμεωνίδης Κώστας(Ποντοηράκλεια), Τακανούδης Σάκης, Τζελέπης Δημήτριος, Τοσουνίδης Θ. Σάκης(Πευκόδασος), Τσακιρίδης Κώστας, Τσαρούχα Σουλτάνα(Λιμνότοπος), Τσιλικούδη Ασημένια και Φυτανίδης Γεώργιος(Αξιούπολη).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η διοικούσα επιτροπή της «τράπεζας» αίματος των «Ακριτών», ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη παλαιά και νέα που προσήλθαν και αιμοδότησαν αλλά και όλα που δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν, ιδιαίτερα ευχαριστεί το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας τον ιατρό κ. Νίκο Κοντογιώργου (διευθυντή του τμήματος), την κ. Άννα Κωτσαρή και τον κ. Αντώνη Κάλφα για την άψογη συνεργασία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τις κυρίες: Αβραμίδου Φούλα, Αθανασιάδου Μαρία, Αθανασιάδου Σοφία, Βακαλούδη Σούλα, Γεωργιάδου Λαμπρινή, Γουλά Μαρία, Δαούτη Αλεξάνδρα, Ζαβουδάκη Γεωργία, Καρακατσανίδου Τασούλα, Κλαψινάκη-Τσάκου Ελένη, Κουμαρνέτου Χρυσάνθη, Λάζου Βάσω, Λεντίδου Ελένη, Μερεσίδου-Μοσκωφίδου Βέτα(στη μνήμη Δημήτρη Μερεσίδη), Παπαδοπούλου Ντίνα, Παρπουτσιάδου Ντίνα, Παυλίδου Μαίρη, Σκαλιστήρα Ειρήνη, Σπυρίδου Ηλιάνα, Τσάκου Σοφία, Τσαλικοπούλου Ελένη, Τσιτουρούδη Γεωργία, Χρηστακάκη-Καραγιαννίδου Βούλα.

Και τους κυρίους: κ.κ. Ζάϊκο Βαγγέλη, Παναγιωτίδη Γιώργο (Σ-Μ), Χαρτοματσίδη Ηλία (Αρτοποιείο)

Για όλα όσα ετοίμασαν και πρόσφεραν πλουσιοπάροχα για όλους τους προσελθόντες.

Ολοκληρώνοντας θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς για τα πανό και ιδιαίτερα το μόνιμο χορηγό της «τράπεζας» αίματος κύριο Μιχάλη Κιουρτσίδη ΒΕΚ (Μικρό Δάσος) για την κάλυψη δαπάνης όλου του έντυπου υλικού.

Μέτρα προστασίας και έλεγχος εισερχομένων.
Η γενική γραμματέας των «Ακριτών» Πόπη Τοπαλίδου,
προσερχόμενος αιμοδότης Θόδωρος Σαουλίδης.


Χώρος αιμοληψίας /αίθουσα εκδηλώσεων «Παναγία Σουμελά», η γραμματεία
επί το έργον. 
Νίνα Καρακασίδου, Μαρία Κουρτίδου
προσερχόμενη αιμοδότης Ευαγγελία Ιβαντζίκη.

Χώρος αιμοληψίας/αίθουσα εκδηλώσεων
«Παναγία Σουμελά» ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Η κυρία Ντίνα Παπαδοπούλου γενικά καθήκοντα στην εξυπηρέτηση όλων,
ο γράφων και στη μέση το μέλος του Δ.Σ. των «Ακριτών» Μαρία Κουρτίδου.

Έφτασαν και τα ζεστά πιροσκί της κυρίας Φούλας Αβραμίδου.


Το υπ.αρ. 99 μέλος της «τράπεζας» κ. Ηλίας Αλεξανδρίδης.


Το υπ.αρ. 890 μέλος της «τράπεζας» κ. Χρήστος Ζάϊκος.


Το υπ.αρ. 532 μέλος κ. Δημήτρης Συκούδης με την συμπαράσταση της κόρης του.

Ο κ. Χάρης Στεργιούλας παλαιό μέλος μετά της συζύγου του
Δέσποινας Σιάνα (νέο μέλος).

Η κ. Ευαγγελία Γ. Αθανασιάδου νέο μέλος της «τράπεζας».

Ο γράφων με το ιδρυτικό μέλος αρ. 24 Βαγγέλη Μπουσμπούκη από το Λιμνότοπο. Αιμοδότησε στην 1η αιμοδοσία 11/03/1990 αιμοδότησε στην 104η 07/03/2021
(Σύν. αιμοδοσιών 68) και το νέο μέλος Τσαρουχα Σουλτάνα υπ.αρ.1194
με ρίζες από το Λιμνότοπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.