Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

H Βίκυ Μπουζούνη μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


H συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Καλεσμένη μας μια νεράιδα με σπαθί και ασπίδα! Πολυπράγμων και δραστήρια. Εργατική και μαχήτρια. Κυρία και κορίτσι μαζί. Μου κάνει την τιμή και που μου μιλάει. Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Βίκυ: Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με ρίζες από Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πόρτο Χέλι. Σπούδασα δημοσιογραφία, έζησα κάποια χρόνια στο Λονδίνο όπου εργάστηκα και ως τηλεοπτική ανταποκρίτρια και επέστρεψα πίσω στη όμορφη χώρα μου. Αγαπημένα μου χόμπι ήταν η ιστιοπλοΐα, το μπαλέτο και το πιάνο αλλά το μεγάλο μου πάθος ήταν πάντα η δημοσιογραφία και η δημιουργία πρωτότυπων τηλεοπτικών concept.

Έχεις κάνει συνεντεύξεις από πολύ μεγάλες προσωπικότητες παγκοσμίως. Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;

Αυτό που έχω διαπιστώσει μέχρι σήμερα είναι ότι όσο πιο φτασμένος είναι ένας άνθρωπος και όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει στο χρόνο τόσο πιο προσγειωμένος και απλός είναι. Πολλές οι πυγολαμπίδες λίγοι οι άνθρωποι με αξίες που κάνουν τη διαφορά. Είμαι πολύ τυχερή που μέσα από την εκπομπή μου έχω γνωρίσει τόσο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

Γνωρίζω ότι δέχεσαι προσκλήσεις από πολύ σημαντικές γυναίκες παγκοσμίως όπως η πριγκίπισσα Al Khalifa για να εκπροσωπήσεις τη χώρα μας και τους Έλληνες σχεδιαστές στο εξωτερικό…

Είναι πολύ τιμητικό για εμένα να αναγνωρίζεται η δουλειά μου στο εξωτερικό και να προβάλλω τη χώρα μου. Είναι κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη.

Οι σχέσεις σήμερα έχουν γίνει δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

Οι σχέσεις σήμερα έχουν γίνει επιφανειακές και πρόσκαιρες, γιατί δε δημιουργούνται σε σωστές βάσεις. Έχει χαθεί ο ρομαντισμός, ο σεβασμός και οι αξίες. Οι άνθρωποι σήμερα κοιτάζονται περισσότερο στις οθόνες και όχι στα μάτια. Έχουμε ξεχάσει την ανθρώπινη επαφή και το συναίσθημα και τη συντροφικότητα. 

Οι περισσότερες σχέσεις σήμερα είναι σχέσεις βολέματος και όχι ουσίας. Είναι σχέσεις συμφέροντος και όχι αμοιβαίας ανταλλαγής συναισθημάτων. H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει μία πλασματική εικόνα και μία συναισθηματική απληστία όπου το άτομο νιώθει ανικανοποίητο μέσα από τις ουτοπικές εικόνες που του προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμελώντας πως η μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου μέσα από μία σχέση είναι η αγάπη.

Είσαι κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια;

Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και πιστεύω πως σε κάποια κοινωνικά θέματα υπάρχει ακόμα μία ελαστικότητα που δεν θα έπρεπε. Ειδικά σε θέματα κακοποίησης και παιδεραστίας θα πρέπει ο καθένας μας να βάλει το δικό του λιθαράκι για να εξαλειφθούν όσο αυτό είναι εφικτό. Να βάλουμε τέλος στη σιωπή! #oloimazimporoume

Πως βιώνεις την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 12-13 χρόνια; Εργασιακά, Κοινωνικά μα και σαν άτομο στην απλή καθημερινότητα.


Η κρίση που πέρασε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δε νομίζω ότι άφησε κάποιον αλώβητο ούτε εμένα φυσικά. Κάθε κρίση όμως γεννά ευκαιρίες, ήδη δόθηκε έμφαση στη στήριξη της δημόσιας υγείας, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην πράσινη οικονομία και στην τηλεργασία. Δυστυχώς πολλοί είναι οι χώροι που πλήττονται αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα για να ξεχωρίσει κάποιος πρέπει να γίνει ακόμα πιο δημιουργικός και ευέλικτος λόγο της αύξησης του ανταγωνισμού.

Πως βίωσες και βιώνεις τον covid 19 και τα αποτελέσματα του;

Σίγουρα μία πανδημία είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους μας αλλά επειδή είμαι θετικός άνθρωπος σκέφτομαι πως θα μπορούσαμε να το δούμε σαν μια ευκαιρία ανασυγκρότησης και αυτοβελτίωσης. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μας πιο εποικοδομητικά, να έρθουμε πιο κοντά στην οικογένεια μας και να κάνουμε όλα όσα η καθημερινότητα μας δε μας επέτρεπε.

Σου δίνω ένα τζίνι με 3 ευχές… ποιες ευχές κάνεις;

Η υγεία είναι θα έλεγα το πρώτο, συνήθως την εκτιμάμε όταν τη χάσουμε. Στην συνέχεια θα έλεγα καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους μας και πιο ουσιαστικές σχέσεις αμοιβαίας αγάπης.

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες. Κάτι φωτεινό. Αν θες μια ευχή για την νέα χρονιά.

Η ευτυχία είναι στάση ζωής και ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχουμε που συχνά τα θεωρούμε δεδομένα. Είναι στην ανθρώπινη φύση να νομίζουμε πως αν έχουμε περισσότερα θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι και ο εγκέφαλος μας να εστιάζει στην έλλειψη και όχι στην αφθονία. Έτσι ξεχνάμε να εστιάσουμε στις ουσιαστικές στιγμές. Εσύ είσαι ο συγγραφέας του βιβλίου της ζωής σου. Η ζωή είναι το σύνολο των απλών πραγμάτων που κάνεις καθημερινά και των επιλογών σου. Αν θες διαφορετική έκβαση κάνε διαφορετικές επιλογές, εσύ έχεις το κλειδί της ευτυχίας σου στο χέρι σου!

FIND HER
Insta: Vicky Bouzouni
FB: Vicky Bouzouni
www.VickyBouzouni.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.