Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

"Ο Εμπνευστής και Δημιουργός Χρήστος Δρέλλιας"



Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ προσωπικές στιγμές μου. Σήμερα ανάψαμε ένα κερί μνήμης και ευγνωμοσύνης στον Νομάρχη Χρήστο Δρέλλια, που έστησε το Νοσοκομείο Κιλκίς μέσα σε δύο χρόνια και με τα 2/3 του προϋπολογισμού του το 1938. Δολοφονήθηκε άνανδρα από τον ΕΛΑΣ το 1943.

Αξιώθηκα να ενσαρκώσω τον ομώνυμο ρόλο σε θεατρικό έργο, παιδί στο Δημοτικό. Οι μισαλλόδοξοι του ΠΑΣΟΚ γκρέμισαν την προτομή του το 1981. Η μοίρα προνόησε ως πρόεδρος του Νοσοκομείου, το 1992 να το ξαναστήσω, αφού για εμένα ήταν σημάδι και στοίχημα ζωής.

Η κατασκευή του Νοσοκομείου αποτελεί και σήμερα πρότυπο . Κάθε Τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων με πρωτοβουλία του αξίου ανδρός Χαράλαμπου Παπαδόπουλου τιμούμε την ανεπανάληπτη προσφορά του στο Κιλκίς. 

Αιωνία η μνήμη του. Ταπεινά ευγνώμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.