Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Η εβδομάδα ξεκίνησε με μία σειρά ψυχαγωγικών και παιδοκεντρικών δραστηριοτήτων. Αφού ολοκληρώσαμε το μάθημα της μελέτης μαθημάτων, πραγματοποιήθηκαν τα πιο καλλιτεχνικά μαθήματα, του κουκλοθέατρου, του μοντέρνου χορού και του θεατρικού παιχνιδιού, όπου τα παιδιά γνώρισαν την ελεύθερη έκφραση και καλλιέργησαν την φαντασία τους.
Αναλυτικότερα, στο μάθημα της μουσικοκινητικής τα παιδιά ανέπτυξαν την ικανότητα της ακοής σε συνδυασμό με την κίνηση. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ελληνική παράδοση, αφού διδάχτηκαν ποντιακούς χορούς και πιο συγκεκριμένα το χώρο «διπατ». Ακολούθως, διεξήχθη το μάθημα της ενόργανης ενός αθλήματος, προκειμένου να τοποθετηθούν οι βάσεις για σωματική ευεξία.
Εντός της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν και τα μαθήματα Pilates και yoga όπου τα παιδιά γνώρισαν την τεχνική της χαλάρωσης και ενδυνάμωσης με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο.
Στο ΚΔΑΠ μας τα παιδιά έμαθαν επίσης από μικρή ηλικία την ορθή χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου καθώς και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από αυτό. Για να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς μας φίλους παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια και διαβάσαμε παραμύθια με ηθικό δίδαγμα.
Τέλος, για να γίνουμε πιο δημιουργικοί μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήσαμε πληθώρα δραστηριοτήτων που αφορούν τα εικαστικά. Αξιοποιώντας καθημερινά υλικά (π.χ. καπάκι από βάζο, κουμπιά, πλαστικά ποτήρια, υφάσματα κλπ.), εμπνευσμένοι από την χριστουγεννιάτικη περίοδο, δημιουργήσαμε διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Τα παιδιά διαμορφώνουν μια θετική ψυχολογία μέσα από την χαρά της δημιουργικότητας. Κατά τη διάρκεια των εικαστικών παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά ανέπτυξαν ένα πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Έτσι συνεχίζουμε κάθε μέρα με μια νέα έκπληξη και δραστηριότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.