Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 24/12/2021, 4:22 μ.μ


Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (23 Δεκεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, πέντε ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε συμμετείχαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καταστήματος σε παράνομο τυχερό παίγνιο με συνομολόγηση χρηματικού ποσού.

Επίσης, συνελήφθη ημεδαπός άνδρας, που ήταν υπεύθυνος στο ανωτέρω κατάστημα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής, ιδιοκτήτριας του καταστήματος. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Σύλληψη για κλοπή και απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (23 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ημεδαπός άνδρας καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας εισήλθε παράνομα σε Ιερό Ναό, όπου προκάλεσε φθορές χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε. Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, αφαίρεσε από όχημα που βρίσκονταν σταθμευμένο σε αυλή οικίας το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (23 Δεκεμβρίου 2021) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1 κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάννη και 3 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, που κατείχε παράνομα. Επίσης, από την αυλή της οικίας του κατασχέθηκαν 17 κάλυκες φυσιγγίων που εντοπίστηκαν.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (23 Δεκεμβρίου 2021) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 1 μήνα, για τα αδικήματα της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά των Σερρών και της Δράμας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω τον Οκτώβριο του 2021 προσέγγισε πέντε οικίες ημεδαπών γυναικών και παρουσιάζονταν σε αυτές ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα του άμεσου κινδύνου, λόγω δήθεν ηλεκτρολογικής βλάβης, έπεισε τρεις από τις παραπάνω ημεδαπές να συγκεντρώσουν τα τιμαλφή τους και έπειτα τους τα αφαίρεσε.

Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.225 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του ανωτέρω θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Παραδόθηκαν διάφορα είδη και χρήματα που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά από το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


H Ελληνική Αστυνομία εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια συγκέντρωση ειδών (τροφίμων, ρούχων, χρημάτων κλπ), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.

Στην Κεντρική Μακεδονία η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιήθηκε από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την κάλυψη άμεσων αναγκών στα εξής φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς:

· στο Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί»,

· στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας»,

· στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας,

· στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων Νάουσας,

· στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς,

· στο Ίδρυμα Παιδικής προστασίας Γιαννιτσών «Παναγιά Η Οδηγήτρια» (Πέλλα)

· στο Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης»,

· στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης και
στο «Στέκι Αλληλεγγύης Ενορίας» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου.

Η κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και φορέων, αποτελεί συμβολική πράξη αλληλεγγύης και αναγνώρισης του έργου τους, για την φροντίδα των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά



Σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 66 και 45 ετών (γυναίκα - άντρας), ως συνιδιοκτητών – συνδιαχειριστών εταιρείας αποκομιδής και επεξεργασίας λυμάτων, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν ανωτέρω αστυνομικοί ο 45χρονος, τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, ως οδηγός βυτιοφόρου ιδιοκτησίας της παραπάνω εταιρείας, προέβη στην ανεξέλεγκτη απόρριψη αστικών λυμάτων, προερχόμενα από εκκενώσεις βόθρων, εντός ρέματος που καταλήγει τη λίμνη Κορώνεια, σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής, που είναι οικολογικά προστατευόμενη και βρίσκεται σε Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.664 έλεγχοι, από τους οποίους οι50.961 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 282 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

140 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

38 στη Θεσσαλονίκη,
21 στην Ήπειρο,
19 στη Θεσσαλία,
19 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στην Πελοπόννησο,
10 στην Κεντρική Μακεδονία,
9 στο Βόρειο Αιγαίο,
7 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στη Στερεά Ελλάδα,
2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 78.972 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 75.568 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.404 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, 4 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στη Θεσσαλία, 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 1 στην Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.442 ομοειδείς παραβάσεις.

132 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανάάτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στο Νότιο Αιγαίο,

1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγούς οχημάτων.

Στην Αττική,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υπηρεσιών θεάματος, με επιβολή15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες διότι έφεραν πλαστά πιστοποιητικά,

4 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση για μη νόμιμη πληρότητα επιβατών σε λεωφορείο καθώς και 2 παραβάσεις σε χώρο αναμονής λεωφορείων.

Στη Θεσσαλονίκη,

3 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον 1παράβαση, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, από επιβάτη λεωφορείου.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον 1παράβαση, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, από επιβάτη λεωφορείου.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον 7 παραβάσεις των300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγό λεωφορείου και ΙΧΕ οχήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.560 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.794 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm)από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 522ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.