Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Εδώ και τώρα, απαντήσεις κύριε Δήμαρχε..."


- ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
- Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Στο τελευταίο Δ.Σ σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε σωρεία ερωτημάτων, όσον αφορά στην παραίτηση της Δημοσιογράφου κ. Χαραλαμπίδου Πάολας, για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, πέντε μόλις ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης εργασίας της.

Το θέμα έλαβε έκταση στο Δ.Σ. όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς πριν από κάποιους μήνες ο ίδιος ο Δήμαρχος για την πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη-Δημοσιογράφου έφερε στο σώμα και πέρασε σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021.

Οι απαντήσεις του κ. Κυριακίδη στα ερωτηματικά που έθεσαν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ήταν επί λέξει:

«Υπάρχει συνεργασία που καρποφορεί και συνεργασία που δεν προοδεύει. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Δεν έχει καρποφορήσει. Κι επειδή μιλάμε για μια παραίτηση, γνωρίζετε καλά ότι τους λόγους της παραίτησης οφείλει να τους εξηγήσει αυτός που παραιτείται. Και ειδικά για το καθεστώς του ειδικού συνεργάτη μια παραίτηση δεν επιδέχεται ούτε άρνηση ούτε αποδοχή από τον Δήμαρχο. Όταν κάποιος δεν θέλει να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο δεν υπάρχει ζήτημα άρνησης ή αποδοχής. Μια συνεργασία δεν καρποφόρησε. Συνεπώς έχει λήξει η σύμβαση. Συνεχίζουμε και κοιτάμε μπροστά.»

Καμία απάντηση στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων που έκαναν λόγο για μη εναρμόνιση «σε μια λειτουργία που υπήρχε και στην προηγούμενη διοίκηση», καθώς και για «πράξεις ποινικώς κολάσιμες που αντίκεινται στην εργατική νομοθεσία», πετώντας επί της ουσίας την μπάλα στον αέρα.

Προφανώς και η συνεργασία δεν τελεσφόρησε, και πώς θα μπορούσε άλλωστε μέσα σε πέντε ημέρες;

Για ποιο λόγο επίσης, να μπει στη διαδικασία να υποβάλλει τα χαρτιά της για τη θέση εφόσον σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου «δεν ήθελε να συνεργαστεί» μαζί του. Τι μεσολάβησε και δεν προχώρησε η συνεργασία; Τι της ζητήθηκε;

Από όσο γνωρίζουμε επίσης, για ένα διάστημα πριν από την υπογραφή της σύμβασης η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είχε σχεδόν καθημερινή επαφή με στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού και συνεργαζόταν μαζί τους για την οργάνωση και τον προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου.

Δεν είναι δυνατόν αφότου αναγγέλθηκε η πρόσληψή της να ήταν καλή και μόλις υπογράφηκε η σύμβασή της λίγες μέρες μετά, να ανακάλυψε ο κ. Δήμαρχος ότι η συγκεκριμένη συνεργασία δεν μπορεί να καρποφορήσει.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι, τι ήταν αυτό που περιέχεται στην σύμβαση και δεν επιτρέπει την συνεργασία αφού διαφωνούν τα δύο μέρη, ή τι ήταν αυτό που δεν υπάρχει στην σύμβαση και καθιστά αδύνατη την συνεργασία.

Η θεσμική ιδιότητα του Δημάρχου δεν επιτρέπει να αφήνονται να αιωρούνται ερωτηματικά για τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν οι όποιες ερμηνείες που πιθανά θα είχαν να κάνουν με διαφορές όσο αφορά την εργατική νομοθεσία, ή οικονομικές διαφορές, ή συμπεριφορές που ενοχλούν, ή ζητήματα ηθικής τάξης και ό,τι άλλο μπορεί να περάσει από το μυαλό του καθενός.

Όσο δεν ξεκαθαρίζονται τέτοιου είδους ζητήματα θα βαρύνουν προσωπικά τον κ. Δήμαρχο διότι πιθανά οι λόγοι παραίτησης της κ. Χαραλαμπίδου, η οποία είχε το θάρρος να τα βροντήξει, να ισχύουν και για μια σειρά άλλων συμβασιούχων του Δήμου, οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν έχουν αντιδράσει ή δεν τολμούν να αντιδράσουν υπό καθεστώς πιθανής ομηρίας.

Από την πλευρά του Δήμου, στους δημότες, ποιος θα δώσει απαντήσεις; Οφείλετε να το κάνετε εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.