Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Σε πλήρη ανάπτυξη η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νομό Κιλκίς


Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Πρόκειται – όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης- για έργα που έχουν σκοπό να διαμορφώσουν ένα προστατευτικό πλέγμα, το οποίο θα λειτουργήσει προληπτικά απέναντι στα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών» προσθέτει ο κ. Βεργίδης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο έγινε και ο καθαρισμός ρέματος στους Κάτω Αποστόλους. Οι εργασίες σε περιοχές του νομού θα συνεχιστούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, αυξάνοντας τον αριθμό των παρεμβάσεων που εκτελούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Κιλκίς – Ιδίων Πόρων, προϋπολογισμού 950.000,00 ευρώ.

Το έργο προβλέπει εργασίες – με μίσθωση μηχανημάτων – για τον καθαρισμό από φερτά υλικά, απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση σε διάφορα διάσπαρτα ρέματα των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, έπειτα από σχετικά τους αιτήματα.

Η φύση των εργασιών σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιβαλλοντικά τοποθεσίες απαιτεί τη συνεχή εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, η οποία εκτέλεσε όλες τις σχετικές μελέτες και επιβλέπει την υλοποίηση των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.