Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ήρωες γιατροί στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας


Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Σε μία κοινωνία που παλεύει να σταθεί στα πόδια της μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση αλλά και μία διετή σχεδόν μάχη με την πανδημία και τα lockdowns είναι απαραίτητη όσο ποτέ η διασφάλιση ενός καλού επιπέδου Δημόσιας Υγείας. Η πανδημική κρίση υποτίθεται έπρεπε να ήταν μάθημα για όλους, πόσο μάλλον για αυτούς που διαχειρίζονται τη δημόσια υγεία.

Στον τόπο μας, στο Κιλκίς οι πολίτες παρά την ύπαρξη δύο υγειονομικών ιδρυμάτων (το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και το Γενικό Νοσοκομείο της Γουμένισσας) οι πολίτες δεν λαμβάνουν σε καμία περίπτωση την ποιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών που έπρεπε. Και σε αυτό δεν έχει ευθύνες το υγειονομικό προσωπικό.

Με μία κοινωνία και μία οικονομία κλειστή επί μήνες και με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται στερώντας πολύτιμα κεφάλαια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σωστά για τη βελτίωση και την ανάπτυξη του συστήματος υγείας μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλά τι πραγματικά φταίει. Το πρώτο κύμα της πανδημίας και το πρώτο lockdown έπρεπε να γίνει μάθημα σε όλους. Έπρεπε όλοι να καταλάβουν ότι αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η άμεση ενίσχυση των δομών υγείας.

Μία επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Κιλκίς θα είναι ίσως η πειστικότερη απόδειξη για την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει. Με υποδομές που σίγουρα δεν θυμίζουν ένα σύγχρονο νοσοκομείο του 21ου αιώνα και δραματικά υποστελεχωμένο, οι γιατροί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό που υπάρχει παλεύει με νύχια και με δόντια να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας δεν είναι παιχνίδι, είναι πρώτη και βασική ανάγκη, είναι βασικό χαρακτηριστικό σε κάθε δημοκρατική χώρα που σέβεται τους πολίτες της. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να δουν έμπρακτες λύσεις και αλλαγές. Να δουν νοσοκομεία σωστά στελεχωμένα με υποδομές οι οποίες θα βοηθούν τους γιατρούς να παρέχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες προς τον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Γιατί με αυτή την φιλοσοφία ιδρύθηκε το Ε.Σ.Υ., για να παρέχει ισότιμες, ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.