Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

(Video) Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απογραφής κτηρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απογραφής κτηρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ξεκινήσει την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων σε κάθε πόλη και οικισμό των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων που αφορούν στη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους. 

Ειδικότερα, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επικοινωνούν με ιδιοκτήτες ή ενοίκους κατοικιών, καθώς και διαχειριστές πολυκατοικιών, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου και συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. 

Οι πληροφορίες που συλλέγουν έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ορόφων, τα υλικά κατασκευής, τη χρήση ή τον προορισμό χρήσης, την περίοδο κατασκευής, την προσβασιμότητα σε αυτά Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), τον αριθμό ανελκυστήρων κ.ά. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται στοιχεία για την ιδιοκτησία, το εμβαδόν και τυχόν παραβάσεις πολεοδομικής νομοθεσίας. 

Οι ερευνητές (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. 

Η απογραφή κτιρίων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και προηγείται της απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών, η οποία φέτος θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Στα στοιχεία της Απογραφής Κτιρίων στηρίζονται οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις πολιτικές υποδομών, μεταφορών, ενέργειας και εν γένει τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. 

Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου